Saturday, January 28, 2023
HemNBAFortfarande fängslad i Ryssland bryter ex-marinmannen Paul Whelans familj tystnad när Brittney...

Fortfarande fängslad i Ryssland bryter ex-marinmannen Paul Whelans familj tystnad när Brittney Griner släpps

Brittney Griner har äntligen hittat sin frihet från den ryska straffkolonin. Utrikesdepartementet utarbetade ett en-för-en-bytesavtal med Ryssland för att säkra Griners frigivning. Vita huset misslyckades dock med att slutföra den ursprungliga affären som föreslog frisläppandet av Griner och den pensionerade amerikanska marinen Paul Whelan i utbyte mot Viktor Bout. Och nu, när Griner återvänder till USA, har Paul Whelans familj brutit sin tystnad om hela scenariot.

Biden-administrationen arbetade för att säkra frigivningen av båda amerikanska medborgarna. De ryska myndigheterna gick dock inte med på det ursprungliga erbjudandet som inkluderade Whelan. Den före detta amerikanska marinsoldaten är inhyst i en straffkoloni i Ryssland och avtjänar ett 16-årigt straff anklagad för spionage. Whelans familj delade nyligen med sig av sin syn på releasen av Brittney Griner.

Familjen Whelan delar tankar kring frigivningen av Brittney Griner

I ett nyligen släppt uttalande uttryckte David Whelan, bror till Paul Whelan, familjens lycka över Griners frigivning.

David sa, “Det är viktigt för mig att det är tydligt att vi inte ogillar Ms. Griner hennes frihet.” Clearance Hill Jr. delade samma sak på Twitter.

David fortsatte vidare, “Som jag ofta har påpekat, var Brittneys och Pauls fall aldrig riktigt sammanflätade. Det har alltid varit en stor möjlighet att den ena kan bli befriad utan den andra.”

Paul Whelans familj är glada för Brittney Griner. Det borde du också vara. Om du inte vet hur de här sakerna fungerar, släng bara ut den här pic.twitter.com/t9pqmkSn5f

— Clarence Hill Jr (@clarencehilljr) 8 december 2022

Paul Whelans bror berättade att hans familj hade dåliga känslor för Brittney Griners frihet. Dessutom ansåg David att Griner och Paul Whelans situationer aldrig hängde ihop. Därför kände han att det fanns en möjlighet att en av dem kunde ha släppts före den andra.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär