Sunday, December 10, 2023
HemSoccerFörsta gången i historien när Al-Hilal lämnar in en särskild begäran innan...

Första gången i historien när Al-Hilal lämnar in en särskild begäran innan Al-Nassr-spelet

I Roshn Saudi League står en elektrifierande sammandrabbning i horisonten. Cristiano Ronaldos Al-Nassr rustar för att möta sina rivaler Al-Hilal i ett derby den 1 december. Insatserna är höga, med båda klubbarna som tävlar om ligatiteln den här säsongen. Det sker dock en plötslig förändring i berättelsen. I ett drag som markerar en historisk förstagång har Al-Hilal gjort en unik begäran till myndigheterna före sammandrabbningen.

Den efterlängtade derbymatchen kommer säkert att bli en högintensiv affär, med båda klubbarna för närvarande hals mot hals. Men med Al-Hilals speciella förfrågan kan det finnas några vändningar framöver.

Al-Hilal gör en begäran utan motstycke

För första gången under den pågående säsongen har Al-Hilals ledning vänt sig till huvuddomarkommittén med en djärv vädjan. De har begärt att en hel icke-saudiarabisk besättning ska leda den efterlängtade matchen. I besättningen ingår arenadomaren, hans assistenter och till och med en videoteknikdomare och assistent. Även om motivet bakom denna begäran är okänt, har det väckt nyfikenhet bland fansen.

Enligt källorna söker huvuddomarkommittén i Saudiligan aktivt elitdomare från Europa. Italien, i synnerhet, är på radarn för det saudiska fotbollsförbundet att övervaka sammandrabbningen mellan Al-Hilal och Al-Nassr. Förbundet söker domare trots de hinder som UEFA ställt upp för att släppa sina toppdomare.

Detta är inget unikt drag från förbundets sida, eftersom europeiska domare har anlitat sin expertis i 10 matcher redan den här säsongen. Noterbart är att holländaren Danny Makele, en klass A-domare, tog hand om sammandrabbningen mellan Al-Ittihad och Al-Ahli tidigare. Denna speciella begäran från Al-Hilals ledning understryker deras beslutsamhet att säkerställa rättvis och förstklassig domare för sammandrabbningen.

Cristiano Ronaldo försöker fortsätta sin målsvit för Al-Nassr

Cristiano Ronaldo, Al-Nassrs stjärnanfallare, kommer att försöka fortsätta sin imponerande målsvit i det kommande derbyt. Med 13 mål på bara 12 matcher är han just nu ligans bästa målskytt och kommer utan tvekan att bli en nyckelspelare för sitt lag. Al-Hilal leder för närvarande Saudi League med 35 poäng. Al-Nassr, som ligger på andra plats i tabellen, är knappt 4 poäng från ledarna.

Det kommande derbyt kommer att bli avgörande, eftersom båda de Riyadh-baserade klubbarna kommer att se fram emot att lyfta titeln den här säsongen. Med Neymar Jr på sidlinjen med skada, och Cristiano Ronaldo ser i het form, ska det bli intressant att se resultatet av matchen.

När derbyt den 1 december mellan Al-Hilal och Al-Nassr närmar sig kommer allas ögon att riktas mot domarlaget, Cristiano Ronaldo och Al-Hilal.

RELATED ARTICLES

Mest populär