Saturday, December 9, 2023
HemOlympicsFörsök inte ens gissa hockeylegenden Wayne Gretzkys galna dietplan före spelet

Försök inte ens gissa hockeylegenden Wayne Gretzkys galna dietplan före spelet

Ishockeylegenden Wayne Gretzky kommer från Kanada och är känd för sin otroliga karriär, som gav honom titeln The Great One. Hans enastående 61 NHL-rekord, tillsammans med titeln som en ledande målskytt och assisterande producent i NHL:s historia, var ett resultat av disciplinerad träning och diet.

Den Ontario-födda idrottaren pratade en gång med Graham Bensinger i en intervju 2016, där han diskuterade sin unika diet före spelet.

Wayne Gretzky blandade ihop sin kost efter vad som fanns tillgängligt

Gretzky diskuterade sin okonventionella diet i talkshowen. “Beroende på vilken stad vi är i, om det var Chicago, skulle det finnas pizza i byggnaden, om det var Quebec City skulle det finnas korv, i vissa städer skulle vi ha smörgåsar,” sa han. “På den tiden hade vi inte powerbars eller Gatorade. För mig dricker jag diet cola. Jag tyckte att det var samma typ av stimulans som en energidryck.” Den pensionerade idrottsmannen fortsatte, “Och vi skulle ha chokladkakor, vi hade inga powerbars.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Wayne Gretzky (@waynegretzky)

Dessutom förklarade 61-åringen att under hans tid var matvalen begränsade. “Jag hade snickers eller någon form av chokladkaka jag hittade som gav mig energi. Ibland varade det under hela matchen, och andra gånger var jag hungrig efter första perioden eller andra perioden och jag drack en halv smörgås eller bara något för att ge mig lite energi, säger Wayne.

DYK DYPARE

Dessutom sa han, “Jag tror att min kropp, fysiskt och mentalt, blev så van vid den att jag var tvungen att ha den.”

Gretzky fick globalt erkännande i mycket ung ålder

Den pensionerade professionella ishockeyspelaren var ett ungt underbarn. Från 1979 till 1999 deltog han i 20 NHL-säsonger för flera klubbar. De består av New York Rangers, LA Kings, St. Louis Blues, Edmonton Oilers och Indianapolis Racers.

I en intervju med Stephen Colberts talkshow avslöjade Wayne Gretzky historien om hur han kom att bli känd som “The Great One”.

Atleten skrattade när han tänkte tillbaka på sin historia och mindes händelsen som gav honom hans namn. “Jag gjorde 400 mål när jag var 10 … jag spelade med några fantastiska spelare,” förklarade Gretzky, “Den här killen skrev i en tidning, ‘alla borde ha sina egna smeknamn, en spelare av den kalibern borde ha ett namn, sa han, vi kallar dig den stora!”

RELATED ARTICLES

Mest populär