Wednesday, February 28, 2024
HemGolf"Försök inte att bränna ner platsen": Rory McIlroy begär Saudi League-proffsen mitt...

“Försök inte att bränna ner platsen”: Rory McIlroy begär Saudi League-proffsen mitt i sammanslagningen av LIV Golf-Tour

Rory McIlroy kan ha hoppat av PGA Tour Board som en avgörande medlem, men hans kärlek och respekt för Touren förblir intakt. Uppdelningen av Touren som följde med ankomsten av LIV Golf har gjort honom ont, och närhelst den rivaliserande ligan lyckades få en spelare från PGAT till sin sida, fördjupade det såren som redan fanns i hans hjärta.

Amerikas favoritvideo idag

Med många viktiga spelare som redan förlorats och mitt i den försenade sammanslagningen, har den irländska PGA Tour-lojalisten ett viktigt budskap till dem som fördömer Touren efter att ha brutit banden med den.

Rory McIlroy begär att avhoppare inte lägger förolämpning till skada genom att smutskasta PGAT

Nyligen dök McIlroy upp på Stick to Football Podcast, där det, trots namnet på programmet, förekom några djupa chattar om den nuvarande situationen inom golf. Först gjorde irländaren klart att han inte var emot beslutet från spelare som lämnade för att tjäna mer pengar. Men han bad också att de inte skulle förstöra namnet på American Tour, eftersom många spelare som han fortfarande gillar att spela i den.

McIlroy sa, “Gör det inte försök att bränna ner platsen på väg ut. Ja, du vet, jag tror att det är typ min inställning till det eftersom vissa människor är glada att spela, du vet, i den befintliga strukturen.” Han förstår att golfare i slutändan spelar för att tjäna pengar och inte ångrar någon för att ha accepterat det nya erbjudandet, och vi är emot dem. Han hoppades också att skillnaderna mellan PGAT och LIV Golf skulle ta slut en dag.

Den 4x stora vinnaren fortsatte, “Och det är också helt okej. Men jag tror att det bara har skapat den här divisionen som förhoppningsvis kommer att sluta inom en snar framtid eftersom jag tror att det är det bästa för golf.” Men det som stör honom är att alla jättenamn som en gång fick en plattform för att visa sina färdigheter, men efter att ha bytt till LIV börjar prata “cr*p” om var de kommer ifrån.

Han tror att de avhopparna inte skulle vara i den här positionen om de först hade uppnått ära genom den traditionella Touren. Så om de inte är tacksamma borde de inte heller kritisera. Under tiden hade han också ett annat förslag till den rivaliserande ligan angående ekonomiska frågor.

McIlroys förslag om finansiella investeringar i LIV Golf

Medan förhandlingarna fortfarande pågår, hade han ett annat förslag för den rivaliserande turnén, där han snabbt föreslog att trots att de slösade bort 100 miljoner dollar eller mer skulle de investera i USGA och R&A. Detta kommer i slutändan att passa bra med deras populära slogan om att utveckla spelet. Den fula kampen mellan den Saudi-stödda ligan och PGA Tour är mycket mer instabil.

The Sentry 2024: 3 Major Talking Points när Rory McIlroy undviker PGA Tour Event

Även om sammanslagningsprocessen har förbättrat saker och ting jämfört med tidigare, är förlusten fortfarande på PGAT:s sida, eftersom den trots sina bästa ansträngningar har förlorat många talangfulla spelare till Saudi Tour. I en sådan situation, när en avhoppare går vidare till sin tidigare liga, skadar det deras rykte ytterligare, och McIlroy försöker sitt bästa för att rädda det.

RELATED ARTICLES

Mest populär