Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"Förkortade förmodligen sin inlärningskurva" - Dave Blaney flexar sin racertavla som lanserade...

“Förkortade förmodligen sin inlärningskurva” – Dave Blaney flexar sin racertavla som lanserade Ryan Blaneys framgångsberättelse

Ryan Blaney skapade rubrikerna när han vann sin första Cup Series-titel 2023. Men han hade mycket stöd i sin framgångssaga. En av Ryan Blaneys första mentorer och största fans är ingen mindre än hans pappa Dave Blaney. När allt var sagt och gjort och Team Penske-mannen lyfte den eftertraktade Cup Series-trofén över sitt huvud, var hans far precis bakom honom, stolt över den otroliga föraren han höjde.

Dave Blaney själv brukade vara en Cup Series-förare. Han kanske inte har vunnit Cup Series-titeln men motorsportveteranen deltog i mer än 450 lopp i tävlingen. Han tävlade också i Xfinity och Truck Series. Naturligtvis var Dave Blaney den som lärde sin son branschens grundläggande knep.

Dave Blaney avslöjar sina värdefulla lärdomar för mästarsonen

I ett nytt avsnitt av NASCAR Live Wide Open-podcasten berättade 61-åringen om de första åren efter att Ryan Blaney bestämde sig för att bli racerförare. Dave fick frågan hur han tränade sin son när han precis skulle lära sig racerbilskörning.

Jag förkortade nog hans inlärningskurva i början vilket förmodligen handlar om det, men efter det måste han göra varje varv och göra det så att han lärde sig snabbt och gjorde ett bra jobb, sa 61-åringen.

Dave Blaney är utan tvekan en stolt pappa. Hans son vann trots allt ett av de största priserna i motorsportvärlden idag. Det är den tidigare Cup Series-förarens undervisning i grunderna som gav Ryan Blaney en solid plattform för att utvecklas till den mästerskapsmaterialförare som han är idag.

På frågan om vad grunderna var som han lärde sin son, sa Dave Blaney: “Det är grundläggande saker, när du börjar tävla är det bara väldigt grundläggande. Hur man närmar sig kurvor, hur man närmar sig att försöka passera någon, det är bara grundläggande saker som, du vet, om du har en racerförare som pappa, kommer du förmodligen att lära dig det där snabbare än någon som inte var det. ”

Ryan Blaney förtjänar mycket beröm för en osannolik seger i cupserien. Men mycket av äran måste gå till hans lag också. Från en punkt under säsongen när de kämpade för vinster, vände #12 helt på det hela. Enligt den 29-årige föraren gjorde de det på en deadline.

Hendrick Motorsports snubbade för “bästa laget i alla motorsporter” av Roger Penskes nära insider

Ryan Blaney hyllar lagets insats efter vinstfri svacka under mitten av säsongen

I en nyligen intervju med FOX kastade 2023 års Cup Series-förare ljus över sin segerlösa löpning tidigare under säsongen. Han uttryckte sin tacksamhet mot sitt team för att få bilen i bästa möjliga form vid precis rätt tidpunkt.

“Internt, i vår grupp, fanns det mycket stolthet att kännas eftersom vi vann 600 i Charlotte, det ser ganska bra ut (i maj), och sedan går vi igenom en liten tid av att bara kämpa och bara ha inget fart.” sa Team Penske-mannen.

“De borde vara stolta över det arbete de lagt ner under slutet av sommaren för att ta sig till slutspelet. De hade en deadline, vi tänkte att vi måste hitta något för att vara konkurrenskraftiga i slutspelet för hur vi kör just nu kommer inte att få jobbet gjort. De gjorde jobbet. De höll den deadline. Och när slutspelet väl rullade runt hittade vi den fart vi behövde, tillade han och hyllade #12-laget.

Det kommer att vara mycket press på Ryan Blaney att prestera bra i varje lopp, åtminstone inom en snar framtid. Kommer Penske-piloten att kunna hantera det? Bara tiden kommer att utvisa när klockan tickar ner till 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär