Thursday, November 30, 2023
HemTennisFörbryllad Carlos Alcaraz sjunger Rafael Nadals låtar när han citerar en besvärlig...

Förbryllad Carlos Alcaraz sjunger Rafael Nadals låtar när han citerar en besvärlig orsak bakom förlusten i ATP-finalen – “Vet inte varför…”

Det var inte vad Carlos Alcaraz hade hoppats på i Turin. Den före detta världsettan led ett chocknederlag i händerna på Alexander Zverev i sin debutmatch i ATP World Tour Finals. Det var en spännande match där den tyska stjärnan fick komma tillbaka från ett set down. Efter matchen resonerade Alcaraz sin förlust, en förklaring som verkade ha liknande undertoner som Rafael Nadal.

Den spanska legenden hade en gång sagt att ATP World Tour Finals skulle spelas på utomhusbanor. Ytan har återigen blivit ett diskussionsämne, eftersom Alcaraz skyllde på det för sitt nederlag.

Carlos Alcaraz inte nöjd med domstolarna i Turin

Efter matchen var den spanska tennissensationen inblandad i en intervju. Under samma tid öppnade han upp om domstolarnas karaktär, särskilt i showpiece-evenemanget i Turin.

På frågan om huruvida domstolarna i Turin var väldigt snabba, sa Alcaraz: “Ja, jag menar, den här ytan är den snabbaste på året, det är säkert. Jag vet inte varför de satte den här typen av yta i slutet av året eftersom alla turneringar som vi har spelat på hard court är så, så långsamma, sedan kommer vi hit till Masters och de lägger den här banan så, snabbt . Jag vet inte varför.”

Vidare fortsatte han med att tillägga, “Jag tänker inte säga att de ska göra turneringen utomhus eller inomhus. Jag förstår inte hastigheten på ytan eftersom vi aldrig spelade i en yta som denna under året.”

Precis som Alcaraz, “King of Clay”, var inte Rafael Nadal också nöjd med beskaffenheten på ytorna i World Tour Finals när han deltog i evenemanget. Han ville en gång att turneringen skulle äga rum på utomhusbanor.

Rafael Nadals utomhusbanor önskar

Trots att han regerat i tennisvärlden genom åren har Nadal aldrig vunnit ATP World Tour Finals. Han har spelat turneringen 11 gånger men 2 finaler är det bästa han har lyckats uppnå. Som ett resultat av hans misslyckade lopp ventilerade Nadal ut sin frustration vid domstolarna.

“Det finns en miljon som inte…” – Carlos Alcaraz får faderliga råd från John McEnroe om att lära sig att lära känna världen

Spanjoren sa en gång att han aldrig har spelat den här turneringen på ler- eller utomhusbanor. Den spanska legenden föredrar att spela i solskenet där banorna tenderar att spela långsamt, vilket ger Nadals spel en fördel. Men med inomhusbanor är spelytorna blixtsnabba, vilket kan vara en av anledningarna till att den spanska tennislegenden har presterat dåligt i turneringen.

Ändå kommer Alcaraz att försöka anpassa sig till denna yta eftersom han siktar på att komma tillbaka starkare i de kommande matcherna. Han har två matcher kvar i gruppen, en mot Andrey Rublev och den andra mot Daniil Medvedev. Tror du att Wimbledon-mästaren 2023 kan övervinna sitt tidiga bakslag och ta sig till de senare stadierna av showpiece-evenemanget i Turin? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär