Wednesday, February 28, 2024
HemNASCAR"Förändras aldrig!" – Trots misslyckande med att få erkännande som sina...

“Förändras aldrig!” – Trots misslyckande med att få erkännande som sina kamrater, hyllar NASCAR-fans Michael Waltrips oförglömliga era

Michael Waltrip har aldrig hamnat i rampljuset på ett stort sätt trots att han har en karriär många skulle avundas. En av anledningarna till det kan vara hans bror. Darrell Waltrip är trefaldig mästare i cupserien och anses vara en av NASCARs alla tiders storheter. Även om han kan ha överskuggat sin bror, tar det inte ifrån vad Michael uppnådde i sin karriär. Racingfans hyllade nyligen den tidigare Cup Series-föraren på Reddit och erkände hans prestationer.

Amerikas favoritvideo idag

Michael Waltrip är en tvåfaldig vinnare av Daytona 500 (2001 och 2003) och körde för Dale Earnhardt Inc. Den nu 60-åringen startade 784 lopp i cupen under sin 33-åriga karriär och vann 4 lopp. Som lagägare var han väldigt nära att vinna titeln 2012 med Clint Bowyer.

Michael Waltrips första Daytona-vinst var tragiskt nog hans chefs sista lopp någonsin

Loppvinster var svåra att få tag på för Michael Waltrip när han startade sin karriär på heltid i cupserien. Vid den tiden var den framlidne store Dale Earnhardt på toppen av sin makt och det fanns ingen i närheten av hans nivå. Intimidatorns vinnande körning stoppades sedan av Jeff Gordon, som fortsatte med att skapa ett eget arv. Därför var de andra konkurrenterna vid den tiden tvungna att övervinna en hel del formidabla motståndare för att vinna mästerskapet.

Waltrip fångade allmänhetens blick på 2000-talet när han flyttade till Dale Earnhardt Inc. 60-åringen vann sitt första Cup Series-lopp någonsin 2001 och det var Daytona 500. Tyvärr skadades hans seger av de tragiska nyheterna om hans chefs bortgång på grund av den ökända olyckan i sista varvet.

2002 vann Waltrip Coke Zero Sugar 400 på Daytona, men kanske det bästa året i hans cupkarriär var 2003. Legenden vann två lopp det året – Daytona 500 och EA Sports 500 i Talladega. Vid det här laget hade han blivit en tvåfaldig vinnare av The Great American Race.

Han vann inga fler lopp i cupserien men har 11 loppsegrar i Nationwide/Xfinity Series. Han smakade nästan framgång som lagägare när Michael Waltrip Racing brukade springa i cupen. 2012 avslutade Clint Bowyer säsongen på andra plats med laget, precis som Brad Keselowski i mästerskapet.

Han kanske inte var den mest populära förare under sina tävlingsdagar, men det visar sig att Michael Waltrip har ett stort antal fans. Kärlek och respekt för den tidigare Cup Series-föraren såg ett utfall på Reddit nyligen när fansen hyllade den tvåfaldige Daytona 500-mästaren.

Ett telefonsamtal från den legendariska Ken Miles & $9 250 Heartbreak: NASCARs Mike Joy avslöjar misslyckade 1964 Shelby Cobra Aspirations

Fans hyllar tidigare Cup Series-förares bedrifter

En användare erkände att Michael Waltrip var en av deras favoritförare, vilket inte var trenden när 60-åringen tävlade på heltid. Men återigen, alla älskade en bra underdog-historia och Waltrip vann Daytona 500 två gånger.

“Mikey du är och fortfarande en av mina favoriter. Ändra aldrig”, skrev de på Reddit.

“Mikey var så rolig och udda, han vann ett All-Star Race innan han någonsin vann ett ordinarie säsongslopp,” sa en annan användare.

Vissa fans berömde Michael Waltrips förhållande till sponsorerna. Trots att han inte vann särskilt ofta hade 60-åringen alltid en positiv relation till sina partners och ett smart affärstänkande.

“Ganska vilt att Mikey kunde åka med sitt NAPA-sponsring hela vägen från DEI, till att bilda sitt eget lag, och nästan vinna ett cupmästerskap som ägare”, skrev ett fan.

“Mikey är ett bevis på att framgång på banan inte alltid behövs för att vara populär bland sponsorer. Dude visste hur han skulle få sina sponsorer på TV oavsett vad, sa en annan.

Ett annat fan tackade den före detta Cup Series-åkaren som gav dem några underhållande tider då de stöttade underdogen som vann de största loppen mer än en gång.

“Mikey, din stora fjant, jag hade så roligt att dra för dig i 15-bilen då. Tack för några glada stunder”, skrev de.

Michael Waltrip är verkligen en underdog i ordets rätta bemärkelse. Han var dock en bra racerförare som har samlat fansens kärlek och respekt genom åren. Vad tycker du om honom? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär