Monday, December 4, 2023
HemMartial artsFör två år sedan höll Quentin Tarantino inte tillbaka när Joe Rogan...

För två år sedan höll Quentin Tarantino inte tillbaka när Joe Rogan ifrågasatte den kontroversiella Bruce Lee-kampserien från hans storfilm 2019

Quentin Tarantino är välkänd för sin mörka estetik och unika icke-linjära berättande och stiliserade våld. Regissören befann sig mitt i kontroversen efter släppet av hans 2019 film, Once Upon a Time in Hollywood. Den tre timmar långa R-klassade filmen rankades som Tarantinos bästa öppningsskiva i helgen.

Trots filmens globala kommersiella framgång provocerade den fram en kontrovers som involverade en viss scen. I ett avsnitt av Joe Rogan Experience pratade regissören med Joe om den heta debatten som involverade Mike Mohs skildring av den legendariske kampsportkonstnären Bruce Lee.

Bruce Lee var lite av en olägenhet

Enligt Tarantino var Bruce Lees skildring på skärmen ganska berättigad. I filmen porträtterades Lee i ett negativt ljus och hans karaktär förnedrades på grund av komisk lättnad. Detta ledde till motreaktioner från hans sektföljare, och till och med hans egen dotter. Även om regissören förblev oberörd.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bruce Lee (@brucelee)

“Jag kan förstå att hans dotter har problem med det, det förstår jag. Men vem som helst annan… go s**kad**k, sa Tarantino när han pratade med det pensionerade UFC-proffset. “Även om du bara tittar på det är det uppenbart att Cliff (Brad Pitt) lurade honom,” fortsatte han, “och Bruce insåg att han blev lurad.”

I kölvattnet av kontroversen talade Lees dotter till media om hur obekvämt hon kände sig när hon såg filmen på biograferna när publiken skrattade när hennes pappa blev förlöjligad på skärmen. Även om detta inte bröt filmens streak av att tjäna en förmögenhet på biljettkassan.

DYK DYPARE

Tarantino förklarade ytterligare hur svårt det var att arbeta med skådespelaren i verkligheten. “Bruce hade inget annat än respektlöshet för amerikanska stuntmän”, sa han, “han taggade dem alltid.” Han förklarade för Joe Rogan att taggning är en slangterm för när en skådespelare slår en stuntman på riktigt. “De gillar inte det, det är oprofessionellt”, avslutade Quentin.

Bruce Lees uppgång till berömmelse och mystisk död

Bruce Lee, som föddes i San Francisco, tillbringade större delen av sina uppväxtår i Hong Kong. Den amerikanske skådespelaren var känd för att bära kampsportsfilmgenren i moderna Hollywood. Han var ansvarig för att göra kampsport utbredd i filmer på 1970-talet.

Efter att ha samproducerat, regisserat och spelat huvudrollen i The Way of the Dragon 1972, steg Bruce Lee snabbt till stjärnstatus. Han arbetade sedan på Enter the Dragon efter det. Det var det första samarbetet mellan amerikanska och Hongkong produktionsbolag. Filmen från 1973, som var en stor hit över hela världen, gjorde Lee till berömmelse.

Tyvärr gick Lee oväntat bort bara sex dagar innan filmens premiär i Hong Kong. Han dog i en märklig olycka. Mycket till spekulationer från både fans och historiker, var dödsorsaken officiellt listad som en allergisk reaktion på en huvudvärksmedicin. Efter hans död fick hans filmer en kultföljare. Bruce Lee blev en av 1900-talets största popkulturikoner.

RELATED ARTICLES

Mest populär