Wednesday, February 28, 2024
HemFred KerleyFör att förstöra Christian Coleman måste Noah Lyles nu bekämpa ytterligare en...

För att förstöra Christian Coleman måste Noah Lyles nu bekämpa ytterligare en storm vid inomhusmästerskapen

New Balance Indoor Grand Prix, som tidigare var känt som Boston Indoor Games, äger vanligtvis rum i slutet av januari eller början av februari och är ett av de mest dekorerade evenemangen i friidrottsvärlden. Från efterlängtade evenemang till idrottare av hög kaliber, detta spel är en uppvisning av talang. 2024 års upprepning av detta evenemang knackar på våra dörrar, vilket ger en fantastisk uppgörelse mellan två amerikanska sprinters.

Amerikas favoritvideo idag

En av de mest efterlängtade rivaliteterna är förmodligen mellan Noah Lyles och Christian Coleman på 60-metern. Däremot slutar inte Lyles lista över utmaningar. Ytterligare ett av hans mål vid Indoor Grand Prix ligger i en annan mästare på 100 m.

Noah Lyles står inför en tuff utmaning från 2022 års 100 m världsmästare

New Balance Indoor Grand Prix kommer att hållas den 4 februari 2024 och kommer att äga rum i Boston. Den här upplagan av evenemanget kommer att bli en av de mest spännande eftersom det kommer att bli en sammandrabbning mellan två av de snabbaste männen i världen. Den nuvarande världsmästaren på 100 m Noah Lyles kommer att möta världsmästaren på 100 m 2022, Fred Kerley, i 60 m-loppet.

Noah Lyles är den regerande mästaren på 60 m vid denna Grand Prix och klockade ett personbästa på 6,51 sekunder i 2023 års iteration av loppet. Han är säker på att försvara sin titel. Kerley på andra sidan kommer att göra sin debut på både 60m och New Balance Indoor Grand Prix. Det har gått tre år sedan Kerley visade upp sina talanger på inomhusspelen. Den här debuten och hans sammandrabbning med Noah Lyles har hållit alla friidrottsentusiaster på tårna. Kerley är dock inte den enda mästaren som Noah Lyles kommer att möta på 60m.

60m rivaliteten mellan två 100m-fenomen

Förutom Fred Kerley har Noah Lyles också utmanat en annan 60m löpare för en faceoff vid inomhusmästerskapen 2024 och han är ingen mindre än världsrekordhållaren inomhus på 60m (6,34 sekunder), Christian Coleman som besegrade Lyles på 100m för att vinna 2023 Diamond League. Lyles berättade nyligen om sina mål för 2024 i en intervju med Ato Boldon. Tillsammans med alla hans planer är en sak som väckte stor uppmärksamhet hans planer för inomhusmästerskapen 2024.

Läs mer: Bland högprofilerade varumärkeserbjudanden sätter Sha’Carri Richardson rekord för produktrekommendationer

Han överraskade friidrottsvärlden genom att göra ett uttalande som verkade vara riktat mot Coleman. Han fokuserar på 60m den här gången och planerar att stå på pallen för detsamma. Noah Lyles uttryckte, “Målet är att vinna världsmästerskap inomhus”. OS-året har redan börjat ge tuff konkurrens till Noah Lyles.

RELATED ARTICLES

Mest populär