Saturday, December 9, 2023
HemGolfFödd efter Tiger Woods berömda vinst i US Open, den stigande sensationen...

Född efter Tiger Woods berömda vinst i US Open, den stigande sensationen Tom Kim delar hälsosamma ögonblick med sin idol

Tom Kim har haft ett minnesvärt år hittills. Utanför de 100 bästa i världen i januari, har 20-åringen tagit två PGA Tour-segrar för att skapa sig ett känt namn. Men av allt som uppnåtts har Kim förmodligen bockat av den viktigaste kryssrutan i sitt liv – att träffa och hälsa på golflegenden Tiger Woods.

Ögonblicket kom till Woods värdevenemang, Hero World Challenge, med Kim som delade ledningen dag ett. Dessutom hade paret en hälsosam stund under en av Kims tees, vilket förstärkte åldersskillnaden mellan de två.

Tom Kim delar ett roligt ögonblick med Tiger Woods

Som 15:e plats på PGA-touren deltog Kim i sin debut i Hero World Challenge, men gjorde snabbt intryck av sina talanger. Den sydkoreanske golfaren tog en gemensam ledning på 3 under par, vilket gjorde många, inklusive Tiger Woods, imponerade.

Men den sydkoreanske ynglingen hade fler överraskningar i beredskap. Medan han ställde upp för ett hål delade en värd ett intressant faktum om Woods och Kim, vilket fick motsatta reaktioner från båda. Här är klippet:

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av PGA TOUR (@pgatour)

“20 år gammal, Tom föddes en vecka efter att Tiger vann US Open 2002”, förklarade programledaren. Det fick Kim att skratta obotligt, medan Woods skakade på huvudet föga övertygande. Intressant nog var den 15-faldiga vinnaren av major-mästerskapet 26 vid den tiden, vilket fortfarande är sex år äldre än Kims nuvarande ålder.

Tom spelar golf imorgon!🚂

Starttid 10:20 ET. Han kommer att spela med Rory McIlroy och Rickie Fowler, vilken grupp! pic.twitter.com/sl3n6X1ASV

— Joohyung (Tom) Kim Tracker (@JoohyungTracker) 19 oktober 2022

Har Tom Kim uppnått vad Woods gjorde vid 20?

Kims uppgång har hållit fansen och samtida fasta. Medan han har skalat tillbaka rekord i Asien, fångade den sydkoreanske golfaren amerikanska hjärtan i år. Han slutade trea i Scottish Open i juli, vilket fick folk att lägga märke till.

Kim smakade framgång när han blåste bort motståndet med sin inledande seger på Touren, Wyndham Championship. Det följdes av en vinst på TPC Summerlin, som vann evenemanget med tre slags marginal.

Men har han förmörkat den stora Tiger Woods? Faktum är att Kim har motsvarat Woods rekord att vinna två PGA Tour-tävlingar före 21 års ålder. Den unga stjärnan har dock ännu inte utmanat om ett stort mästerskap, en seger som säkerligen kommer att driva honom till en högre status.

RELATED ARTICLES

Mest populär