Thursday, November 30, 2023
HemF1Fnissande fanboy Lewis Hamilton kunde bara ropa till Herren efter att ha...

Fnissande fanboy Lewis Hamilton kunde bara ropa till Herren efter att ha stått ansikte mot ansikte med sin hjältes magiska chassi

Lewis Hamiltons fandom för brasilianske storartade Ayrton Senna är oöverträffad. Vi har hört honom fanboya över den tidigare mästaren i flera intervjuer. Han berömde Senna i sin självbiografi och har burit hjälmar designade för att hylla honom. Föreställ dig hans spänning när han fick köra sin idols första mästerskapsvinnande bil under sina McLaren-dagar.

McLarens MP4/4 är fortfarande en av de mest legendariska bilarna i F1:s historia. Genom att vinna 15 tävlingar av 16 under säsongen 1988 är bilen med Hondas turboladdade motor fortfarande utan tvekan den mest dominerande bilen som någonsin tillverkats i F1. MP4/4 producerade 1 200 hästkrafter och hade en 6-växlad manuell låda, vilket gjorde den ännu mer fascinerande.

Dagen då Lewis Hamilton fick köra Ayrton Sennas mästerskapsvinnande bil från 1988

Sennas nr 1-fan Lewis Hamilton fick chansen att ta Ayrton Sennas MP4/4 för en snurr med tillstånd av Top Gear. När han gick in mot utrymmet där bilen stod såg Lewis ut som ett upphetsat litet barn. Och det är en underdrift när han avslöjade hur sömnlös han var trots att han lämnade en allmänläkare.

I ett utdrag från Top Gears avsnitt som har återuppstått på internet utbrast Lewis: “Jag kan inte tro det, oh Jesus!”. Jeremy Clarkson, programledaren frågade honom, “Du kom precis tillbaka från kanadensisk GP i morse?”

Hamilton svarade: “Jag kunde inte sova. Jag sov bara en timme eller så på flyget. Jag kunde inte somna.” Till detta frågade Jeremy honom om det berodde på att han var exalterad över att köra Sennas MP4/4.

Den upphetsade mästaren svarade: “Ja, jag kan bara inte föreställa mig hur det kommer att bli.”

Allt eftersom videon fortskred såg vi hur Hamilton var helt ballistisk på bilen och försökte få ut varje bit av prestanda han kunde. Efter att ha utnyttjat möjligheten körde han ett extra varv.

Ayrton Senna – den enda personen som kunde ha lämnat Lewis Hamilton med en star-struck

I sin självbiografi, Lewis Hamilton: My Story, avslöjade Lewis att han aldrig hade blivit stjärnan i sitt liv. Han erkände sin vördnad för boxningens store Muhammad Ali. Han avslöjade också hur han respekterade Mika Hakkinen och David Coulthard för vad de hade uppnått.

Men han medgav, “kanske skulle jag ha varit det om jag hade träffat Ayrton Senna eller om jag skulle träffa Michael Jackson, säg att jag skulle bli star-struck, men jag har ärligt talat inte blivit star-struck ännu.”

När vi såg hur exalterad han var över att köra den brasilianska mästarens bil, vet vi säkert att Lewis skulle ha blivit kvar med käken i golvet om han mött honom.

RELATED ARTICLES

Mest populär