Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerFlorentino Perez belönar kontantbonusar till Rodrygo & Co. för att ha besegrat...

Florentino Perez belönar kontantbonusar till Rodrygo & Co. för att ha besegrat FC Barcelona i den spanska supercupfinalen: rapporter

Det är inte bara rivalitet, det är fiendskap när det kommer till El Clasico. Varje match mellan Real Madrid och FC Barcelona får spelare att ge mer än 100 % procent på planen. Efter förra årets nedslående 1-3-förlust bestämde sig Los Blancos-bossen, Florentino Perez för att skjuta upp laget. Enligt rapporter kommer den spanska entreprenörschefen att dela ut ett extra kontantpris för varje medlem i hans lag om de vinner den spanska supercupfinalen.

Amerikas favoritvideo idag

Matchen kommer att äga rum söndagen den 14 januari 2024 på Al Awwal Park i Riyadh och förväntas köra fullt hus. Real Madrid har varit i strålande form den senaste tiden och vunnit 12 av sina 13 senaste matcher. FC Barcelona å andra sidan har haft en blandad säsong hittills och placerat sig på tredje plats i ligatabellen. Men när det kommer till Clasico kan vem som helst förvandlas till ett monster. Därför kan Perez ha tagit ett sådant steg.

Florentino Perez blir generös på tröskeln till El Clasico

Om man tittar på deras tidigare resultat, behöver Florentino Perez inte ge något incitament för sitt lag att prestera. Laget i vitt kom från ett mål under förra matchen på grund av Jude Bellinghams briljans. Men nu har 76-åringen erbjudit sig $164,5k för varje spelare om de vinner finalen, enligt Sport.

Den totala kumulativa bonusen kommer att vara totalt cirka 43,8 miljoner dollar. Detta kommer att täcka alla spelare och även tränarstaben enligt överenskommelse Perez. Det är nästan hälften av det belopp som klubben får som pris från turneringen. Klubben är redan säker på $7,6 miljoner för att nå finalen tillsammans med rivalerna och förväntas tjäna $1,1 mer om den vinner.

Real Madrid på väg till finalen krossade sina spanska huvudstadsmotståndare Atletico Madrid. 5-3-segern kom som en revansch för deras tidigare förlust med 3-1. I en häpnadsväckande match kom tre av de fem målen för Madrid från deras backlinje. En från den förmodat nuvarande bästa försvararen, Antonio Rudiger, och 2 från avbytare. Men frontlinjen som består av Rodrygo och Vinicius kommer att vilja ha en bättre prestation mot ärkerivalerna.

Även om FC Barcelona inte har råd med en sådan bonus på grund av finanskrisen ser det fortfarande motiverat ut. Dess mittfältare Frankie de Jong känner att stödet i Saudi har uppmuntrat dem. de Jong sa: “Stödet gör oss väldigt glada; det ger oss massor av energi på fältet. Stödet hjälpte oss mycket i semifinalen och vi hoppas att många återigen rotar till Barcelona på söndag.” På en neutral plats är allt möjligt och Real Madrid skulle vilja försegla pengaaffären.

RELATED ARTICLES

Mest populär