Thursday, November 30, 2023
HemBodybuildingFlex Wheeler som kämpade genom självmordstankar som barn delade med sig av...

Flex Wheeler som kämpade genom självmordstankar som barn delade med sig av sin största bodybuilding-prestation 2019

Flex Wheeler är en av de mest respekterade kroppsbyggarna över hela världen. Även om han kanske har kunnat vara i rampljuset och njuta av glamourens fördelar, har hans liv varit fullt av svårigheter.

Stökig barndom, ekonomiska svårigheter, depression, hälsorisker och olyckor, han har varit med om det. Varje gång livet försökte få honom att falla, studsade han tillbaka starkare än någonsin. Med sin beslutsamhet och aldrig ge upp attityd har han uppnått mycket i sitt liv.

Wheelers största prestation

Under en intervju med bodybuilding.com, 2019, fick Flex frågan vad som enligt honom var hans största bodybuildingprestation. Kens svar var lika sentimentalt och inspirerande som hans resa hittills. För att svara på frågan sa Flex att hans största prestation härrör från hans personliga liv.

Han berättade att efter mörkrets djup som han har gått igenom och fortfarande lyser starkt, är det i sig en bedrift. Han sa, “Att åstadkomma allt jag gjorde var en stor prestation, med tanke på de hinder jag var tvungen att övervinna. Ett barn som kom från välfärden, som var självmordsbenägen och tog itu med sexuella övergrepp.”

“Jag tror att det här skapar ett prejudikat för många människor som måste ta itu med en eller alla de sakerna jag var tvungen att ta itu med: de kan få en känsla av att de kan åstadkomma detta också”, tillade han. Han tillade vidare att istället för att ge efter för den mörka sidan och se ner på sig själv, borde man försöka övervinna problemen.

Allt om Flex Wheeler

Född 1965, Kenneth “Flex” Wheeler är en pensionerad professionell kroppsbyggare från Kalifornien. När han växte upp i dåligt skick, drabbades Flex av barnmisshandel och utvecklade självmordstendenser. Under tonåren började Wheeler träna i kampsport och upptäckte snart bodybuilding. Med detta hittade han ett sätt att vända sitt liv.

Flex gjorde sin debut som professionell kroppsbyggare 1983. Han säkrade sin första titel vid NPC Mr. California Championships 1989. Även om han nästan har nått Mr. Olympia-titeln är Flex en femfaldig Ironman Pro-vinnare. Han har även vunnit Arnold Classic fyra gånger.

Titta på berättelse: Efter att ha spenderat miljoner dollar i behandling fick Ronnie Coleman äntligen positiva resultat efter denna nya behandling: “Smärtan är borta nu.”

Under sin karriär mötte han många åkommor som gjorde det omöjligt för honom att fortsätta sin bodybuildingkarriär. Han kom dock tillbaka som den fighter han är.

RELATED ARTICLES

Mest populär