Friday, December 8, 2023
HemSoccerFIFA World Cup-kommentator sparkad på plats efter att ha använt "Förbjuden" fotbollslegends...

FIFA World Cup-kommentator sparkad på plats efter att ha använt “Förbjuden” fotbollslegends namn

Matchen mellan Kanada och Marocko i det pågående fotbolls-VM visade sig vara en mardröm för en turkisk kommentator. Den turkiska TV-sändaren sparkade honom mitt i matchen och ersatte honom med en annan kommentator för andra halvlek.

De anger att orsaken bakom avskedandet är omnämnandet av spelaren som är förbjuden. Ingen skulle ha trott att det fjärde minuten-målet som Chelsea-stjärnan Hakim Ziyech gjorde skulle sparka igång hela sagan under matchen.

Omnämnandet av fotbolls-VM-rekordet fick kommentatorn att sparkas

Alper Bakircigil, som arbetade för turkiska TV TRT, var kommentator för matchen mellan Marocko och Kanada. Spelet var viktigt för Marocko, eftersom vinsten över Kanada behövdes för att garantera en plats i knockout-stadiet.

Marocko började matchen på främre foten och gjorde mål i den fjärde minuten när Hakim Ziyech hittade nätmaskorna. Målet väckte reaktioner från kommentatorerna och Bakircigil var snabb med att nämna det snabbaste målet i världscuphistorien.

En turkisk kommentator fick sparken under halvtidsvilan i matchen mellan Marocko och Kanada efter att ha sagt “förbjudet namn” pic.twitter.com/Dd1eCUgRFx

— SPORTbible (@sportbible) 2 december 2022

Kommentatorn nämnde Hakan Sukurs långvariga rekord. Sukur gjorde mål på 11 sekunder efter avspark mot Sydkorea i VM 2002 i ett slutspel på tredje plats. Han gjorde ytterligare två assist i matchen där Turkiet vann med 3-2 och slutade trea i 2002 FIFA World Cup.

Det var ögonblicket som fick en reaktion från sändaren som sparkade kommentatorn. Turkiet förbjuder namnet på fotbollsstjärnan Hakan Sukur, vilket är huvudorsaken bakom sparken. TRT ersatte Bakircigil i andra halvlek med en annan kommentator.

Hakan Sukur och kontroversen kring honom

Hakan Sukur, den tidigare Inter Milan-anfallaren och Galatasaray gjorde 112 matcher för landslaget. Han gjorde 51 mål för Turkiet i de matcherna. Han är fortfarande den turkiske skytten som gör bäst i UEFA Champions League med 22 mål och den turkiska ligan med 249 mål. Anfallaren vann det prestigefyllda Golden Foot Legends-priset 2014.

Efter sin pensionering gick Sukur med i aktiv politik. Under denna tid växte skillnaderna mellan Sukur och presidenten. Sukur blev senare kopplad till terroristverksamhet och flydde. Han stannar för närvarande i USA med sin familj och jobbar som taxichaufför. Han har alltid förnekat anklagelserna mot honom. Av dessa skäl är det ingen bra idé att ta anfallarens namn i landet och kommentatorn betalade priset för det.

Vem skulle ha trott att nämna en spelare och spelarens mångåriga rekord i fotbolls-VM kunde sparka en kommentator? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan om hela sagan.

RELATED ARTICLES

Mest populär