Monday, December 4, 2023
HemSoccerFIFA inleder disciplinära förfaranden mot 2018 års VM-tvåa Kroatien på grund av...

FIFA inleder disciplinära förfaranden mot 2018 års VM-tvåa Kroatien på grund av missbruk av kanadensisk målvakt från fans

Efter Tyskland kommer FIFA med en disciplinhammare för att släppa Kroatien efter deras match mot Kanada. Lag möttes i ett möte i grupp F som Kroatien vann övertygande med 4-1. Gruppen är lite blandad eftersom Kroatien, Marocko och Belgien alla fortfarande har chansen till nästa omgång.

Kanada är dock utslagen ur turneringen och kommer att spela sin sista match i turneringen mot Marocko. FIFA tillhandahöll ingen tidslinje för beslutet, vilket med största sannolikhet kommer att bli en penningböter för det kroatiska fotbollsförbundet.

Fallet mot Kroatien handlar om att Kanadas målvakt har blivit häcklad av fansen. Under Kroatien vs Kanada hade fansen hånande tecken mot Milan Borjan som kommer av kroatisk härkomst.

Fans tog upp Borjans oroliga förflutna

Fifa anklagade det kroatiska förbundet för deras fans beteende, med hänvisning till regler för diskriminering och säkerhet vid turneringens spel. Borjans familj var en del av den serbiska regionen Jugoslavien under deras uppdelning på 90-talet flydde landet på traktorer när den kroatiska armén anföll staden.

FIFA har idag inlett disciplinära förfaranden mot Kroatien för misshandeln av Kanadas målvakt Milan Borjan av deras fans under söndagens VM-match… https://t.co/9zJkMjxmsa

— Matt Barlow (@Matt_Barlow_DM) 29 november 2022

Fansen hade banderoller som dekrypterade den etniska rensningen under Balkankrigen på 90-talet, som Borjans familj flydde från.

Enligt rapporter har hans nummer också läckt ut, och han fick många förolämpningar.

DYK DYPARE

Han sa att han inte kommer att hålla kroatiska spelare ansvariga för de förolämpningar han går igenom. Han fortsatte också med att önska dem lycka till, eftersom de har en nästan bekräftad plats till nästa omgång.

FIFA och disciplinära åtgärder

Detta är inte det första fallet FIFA har öppnat i den här turneringen. Nyligen inledde FIFA en utredning mot Tyskland för att inte följa reglerna. Tysklands manager Hansi Flick deltog i en presskonferens utan någon tysk spelare närvarande. Flick rapporterade att spelarna har träningen att gå igenom. Avståndet mellan presscentret och Tysklands bas är cirka 130 mil.

FIFA hade avvisat deras vädjan om att ha konferensen vid basen. För att ha brutit mot reglerna inför matchen mot Spanien bötfällde FIFA Tyskland med 10,5 000 USD. Fansen applåderar den kanadensiske målvakten Milan Borjan för hans lugn, efter att ha blivit hånad och misshandlad av fansen.

I andra VM-nyheter cementerade Portugal och Brasilien sin plats i åttondelsfinalen genom att slå Uruguay respektive Schweiz. Iran kommer att möta USA i en gruppdefinierande match där det vinnande laget cementerar positionen för nästa omgång.

RELATED ARTICLES

Mest populär