Friday, December 8, 2023
HemSurfing"Fick spjut i ansiktet av en enorm..." - Inte ens ett hål...

“Fick spjut i ansiktet av en enorm…” – Inte ens ett hål i kinden kunde hålla Laird Hamilton från surfbrädan för länge

Laird Hamilton är en känd amerikansk storvågssurfare. Förutom att vara en professionell surfare är han även modell och skådespelare.

Hamilton har rekordet för den tyngsta vågen någonsin. Det uppnådde han i augusti 2000 i Teahupoo. Han är också krediterad för att vara med och uppfinna släp-in-surfandet. Under hela sin karriär har han, samtidigt som han tränat olika tekniker, drabbats av flera skador.

Hamilton fortsatte att surfa även med en skada

Hamilton var dedikerad till surfing. Men vissa kanske kallar det beroende eller besatthet. Det gick till den punkt där han skulle surfa trots att han blev skadad. Han skulle fortsätta att avsluta sin våg, även om han hade brutit fotleden eller nyckelbenet.

I en intervju med Graham Bensinger 2018 berättade Laird om en sådan incident. Han förklarade i detalj händelsen som gav honom ett hål på kinden. Han sa, “Jag fick spjut i ansiktet från en bräda som jag hade byggt för att rida käftar, för att göra stand-up paddling vid käftar, vilket är där du står vid brädan när du paddlar.”

DYK DYPARE

Han tillade, “Du paddlar och fångar vågorna, men jag var ute en extremt blåsig dag på Maui och brädan flög och spetsade mig rakt igenom mina kontroller bakom mina tänder, nedanför tinningen.” Han mindes hur han skämtsamt sa till någon att han inte kunde andas eftersom luften passerade genom hålet. Hamilton skrattade bort det och sa: “Men jag hade ett fint hål som du känner rakt igenom mitt ansikte.”

Skador som Laird Hamilton ådrog sig

Laird är vid en punkt i sitt liv där han själv har tappat räkningen på antalet allvarliga skador han ådragit sig under åren. Hamilton började surfa vid 3 års ålder. Genom åren har ridning på några av de tyngsta och dödligaste vågorna gett honom otaliga skador.

Bortsett från hålet i kinden har Hamilton haft ett brutet nyckelben, glidtå och sju eller åtta brutna anklar. Tillägg till denna lista är ECLs, separerade revben, glidskiva, halkade kotor, bruten hand, brutna fingrar och AEC-separation på axlarna. Det här är skadorna som surfaren kunde minnas.

Utan tvekan fanns det många fler som kunde läggas till listan. Lyckligtvis har det inte funnits några bestående efterverkningar från hans skador som kan hämma hans vardag.

Watch Story: Här är vad som hände när Michael Phelps tävlade mot en vithaj

Det är verkligen förvånande hur stjärnan fortfarande surfar på de största vågorna. Vad tycker du om Hamiltons färdigheter? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär