Saturday, January 28, 2023
HemF1"Fick självklart sina problem men ...": Lewis Hamilton korsade en gång Muhammad...

“Fick självklart sina problem men …”: Lewis Hamilton korsade en gång Muhammad Ali och har aldrig glömt det sedan dess

Känd som “den största”, Muhammad Ali var en man som inspirerade miljoner runt om i världen, och Lewis Hamilton är en av dem. Vid ett tillfälle fick Mercedes-stjärnan träffa historiens största boxare och har inte glömt det sedan dess. Det förblev ett evigt kärt minne av Ali till Hamilton.

Under en intervju 2013 med Sport Magazine fick Hamilton frågan om den mest minnesvärda personen han träffade. När britten pratade om detta uttalade han: “För mig, Muhammad Ali. Jag fick träffa honom samtidigt, såklart.”

“Han har uppenbarligen sina problem, men att bara vara i hans närvaro var bara för mig”, hävdade den tidigare McLaren-stjärnan vidare. Avslutningsvis förmedlade Silver Arrow-ässet att mötet “var fantastiskt” eftersom han var välsignad över att ha träffat honom medan han levde.

Tyvärr andades Muhammad Ali ut sitt sista den 3 juni 2016. Han led av en andningssjukdom och lades in på sjukhus, vilket i slutändan inte hjälpte eftersom hans tillstånd förvärrades. Han tog farväl av sitt liv vid 74 års ålder i Arizona.

Lewis Hamilton hyllade en gång Muhammad Ali som Stålmannen

Som vi alla vet finns Stålmannen bara i filmer och böcker, men för Lewis Hamilton såg han Stålmannen i Muhammad Ali, till skillnad från många av oss. Anses som en av 1900-talets mest betydelsefulla idrottsfigurer, den amerikanska boxaren var verkligen en övermänniska eller Stålmannen i det sammanhanget.

När han pratade om detta delade Hamilton en gång i en rapport publicerad av The Sun, “Jag tittade på Stålmannen – som inte är verklig och inte såg ut som jag – men jag älskade bara vad han (Muhammad Ali) stod för, tillsammans med F1-legenden Ayrton Senna, som var från Brasilien.”

Han tillade vidare till Ali, “Jag minns att jag växte upp och tittade på TV och det är alltid en chock att befinna sig i närvaro av vissa individer, mäktiga människor som gör fantastiska saker.”

Till slut var Muhammad Alis arv så stort att han vann Sports Illustrateds Sportsman of the Century, BBC:s Sports Personality of the Century, BBC:s Athlete of the Century 1999 och många fler för sitt bidrag till sporten. Om han inte är Stålmannen för Lewis Hamilton, vem annars kan det vara?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär