Monday, December 4, 2023
HemF1Ferrari hängde högt och torrt eftersom ingen vågar komma i närheten av...

Ferrari hängde högt och torrt eftersom ingen vågar komma i närheten av förgiftad F1-position

Det har gått 14 år sedan Ferrari vann ett världsmästerskap i F1. Vare sig det är 2010, 2012, 2017 till 2019 eller nu 2022, titelutmaningarna har helt enkelt inte kommit ihop för Ferrari. Efter ännu en hoppkrockande säsong i år kommer det rapporter om att nuvarande lagchefen Mattia Binotto är på väg ut.

Det har varit en åsikt från flera fans att Mattia Binotto inte är rätt man att leda Ferrari. Fast för att vara rättvis har italienaren levererat nästan alla Ferrari-mål den här säsongen. Ändå kan en vackla mästerskapsutmaning som kanske inte ens förväntas av någon i Maranello i början av 2022 orsaka Binottos exit.

Naturligtvis finns det ingen rök utan eld, och om Binotto går måste Maranello-outfiten hitta någon som kan ersätta honom. Och det finns ytterligare rykten om att Alfa Romeos teamchef Frederic Vasseur kan vara en föregångare.

Även om enligt RacingNews365 har Ferrari frågat alla behöriga lagrektorer i paddocken. Ändå finns det inga som tar toppjobbet på Maranello. Denna lista över lagchefer inkluderar Red Bulls Christian Horner

Även om Horner kan vara en stark figur och kan påverka, har han ingen anledning att lämna deras nuvarande lag. Han har varit i sitt team länge nu och med stor framgång. Så det kommer att vara konstigt att tänka på att han kommer att hoppa fartyget för att ta ett ganska nervkittlande jobb på Scuderia.

Som det ser ut har Binotto sagt upp sig från sina uppdrag och Ferrari har också lagt ut ett uttalande som bekräftar detsamma.

Har Mattia Binotto inte gjort tillräckligt för Ferrari?

Mattia Binotto har varit en del av Ferrari sedan slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Binotto var en del av motorteamet när han kom till 1995. Han var en del av racerteamet som ingenjör under Schumacher-eran. Övergick senare till tekniska roller på motor- och kraftenhetssidan.

Den tekniska expertis som Binotto kom med var enorm och hans hårda arbete gav honom topplaceringen som Team Principal. När Maurizio Arrivabene lämnade i slutet av 2018 valde Ferrari Binotto som efterträdare.

Sedan dess har Mattia gjort sitt bästa för att hålla ihop Scuderia trots

Till allas förvåning tog Binotto tillbaka Ferrari i kampen när de vann 4 lopp 2022 med flera pallplaceringar. Även om det har förekommit misslyckanden i däckstrategin och flera förlorade vinster för Charles Leclerc, borde frågan vara om Binotto var den enda personen som tog dessa tvivelaktiga samtal.

En säsong som började som en dröm i år, gick i sjön med titelutmaningen. Samtidigt kan mängden slapphet som kastats mot Ferraris lagledning vara anledningen till att Binotto har avgått från de röda.

Vad tror du kommer att ersätta Mattia Binotto?

RELATED ARTICLES

Mest populär