Monday, December 11, 2023
HemF1Ferrari gör videospelsdröm till verklighet när motorsportarvet tar radikalt ny form

Ferrari gör videospelsdröm till verklighet när motorsportarvet tar radikalt ny form

Ferrari blev den senaste motorjätten som gick in i ett av de största racingsimuleringsvideospelen. Maranello-outfiten släppte sin första bil någonsin designad speciellt för den virtuella motorsportvärlden.

De italienska jättarna slog sig ihop med Gran Turismo för att släppa Ferrari Vision Gran Turismo. Fordonet är en futuristisk enkelsitsig som består av en mer extrem version av V6-motorn som används i vissa av deras bilar som 296 GTB, 296 GT3, etc. Den driver också Ferrari 499P hyperbil, som kommer att ses på nästa års Le Mannens.

Det är en vacker och futuristisk design som det italienska företaget har byggt. Konceptbilen kommer att visas på Ferrarimuseet i Maranello.

Ferrari Postad på deras Twitter, “Ferrari Vision Gran Turismo är resultatet av ett partnerskap mellan Ferrari och Gran Turismo videospelserie: det är Maranellos första bil någonsin designad för den virtuella motorsportvärlden. Få reda på mer. #FerrariVisionGT #FerrariMagazine #Ferrari @FerrariEsports”

Ingången till cockpiten på bilen är också spännande. Bilen består av en takvindruta för en dörr.

Gjorde Ferraris vd en antydan om Mattia Binottos framtid?

Ferrari kunde ha slutat tvåa under säsongen, men det kanske inte räcker för att lagledaren Mattia Binotto ska behålla sitt jobb. Italienaren var i rampljuset hela året på grund av flera anledningar. Vidare kan deras vd Benedetto Vignas kommentarer ge mer bränsle till ryktesbruket angående Binottos exit.

The Prancing Horses VD, Benedetto Vigna sa, “Jag sa det efter den sista kvartalen, jag är inte nöjd med andraplatsen eftersom tvåan är först av förlorarna.”

“Vi har gjort vissa framsteg. Jag är nöjd med de framsteg vi har gjort. Jag är inte nöjd med andraplatsen. Jag tror att laget har vad som krävs för att förbättras över tid, tillade han.

Ferraris titeltorka har nu nått 14 år. Kimi Raikkonen var den sista föraren som vann WDC med Maranello-teamet 2007. Charles Leclerc slutade tvåa i mästerskapet i år och han kommer nu att försöka bryta den segerlösa serien nästa år.

Kan den prancing Horse slå tillbaka och utmana sina rivaler, Red Bull och Mercedes, till WCC nästa år?

RELATED ARTICLES

Mest populär