Friday, February 3, 2023
HemF1Fernando Alonso trodde att han blev bestulen på en potentiell Mercedes-stol vid...

Fernando Alonso trodde att han blev bestulen på en potentiell Mercedes-stol vid sidan av Lewis Hamilton 2017 för att han var för stark

Lewis Hamilton och Fernando Alonsos tid hos McLaren kapslar perfekt in en relation mellan lagkamrater i F1. Rookien Hamilton utmanade snabbt Alonso, världsmästaren. Relationen som blev sur under deras enda år som lagkamrater återhämtade sig aldrig riktigt. Det kunde dock ha ändrats om Alonso hade accepterat Mercedes-erbjudandet redan 2017.

Det stämmer, Mercedes erbjöd en plats till Fernando Alonso efter Nico Rosbergs chockpension. Trots tjusningen från det världsmästerskapsvinnande laget hade Alonso redan skrivit på ett kontrakt med sitt tidigare lag McLaren. Dessutom skulle den aggressive och konkurrenskraftiga spanjoren aldrig ha gått med på att spela andrafiol efter Hamilton.

Detta är precis vad Mercedes-teamet ville ha inför säsongen 2017, en förare som Valtteri Bottas som inte skulle utmana Hamilton. Alonso var allt annat än en andra förare i ett team.

“Jag tror att de hade en förarprofil på en [Valtteri] Bottas eller [Pascal] Wehrlein-typ, för att tillfredsställa Mercedes-hierarkin och inte lägga för många hinder i vägen för Hamilton”, sa Alonso till Copes ‘Partidazo’-program, som rapporterades av Marca 2017.

Alonso avslöjade också att han fick ett samtal från Mercedes-chefen för sätet, men han lovade sin lojalitet till McLaren. “Jag var inte annorlunda. frågade Toto Wolff och jag berättade att jag hade kontrakt med McLaren. Jag var glad här och jag tänkte inte göra något galet”, avslöjade han.

Föreställ dig ett lag med en tvåfaldig mästare, Alonso, och en trefaldig mästare, Hamilton, vid den tiden. Det kunde mycket väl ha varit en upprepning av deras första insats som lagkamrater. Särskilt med alla inte så subtila gibbar de fortfarande tar emot varandra.

Lewis Hamilton reagerar lugnt på ännu ett gipp av Fernando Alonso

Alonso och Hamilton hade massor av tiffs på och utanför banan under säsongen 2022. Det mest anmärkningsvärda var mötet i det inledande varvet av Belgiens GP.

Den mest anmärkningsvärda incidenten utanför banan var dock när Alonso undergrävde Hamiltons titlar jämfört med Max Verstappens. Trots Alonsos ständiga petande reagerade Hamilton väldigt lugnt.

När han tillfrågades om det, sa han: “Jag gav dig [my reaction]. Det är tummen upp.”

👍🏾 pic.twitter.com/8L8W5j0gld

— Lewis Hamilton (@LewisHamilton) 30 oktober 2022

“Jag har egentligen inte så mycket att säga om det. Det får mig att fnissa lite om jag ska vara ärlig, men jag har försökt att vara riktigt respektfull genom åren.”

Föreställ dig nu samma scenario om de var lagkamrater på Mercedes. Som det ser ut kommer vi att se Alonso prova Hamilton igen nästa år i sina Aston Martin-färger.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär