Sunday, February 25, 2024
HemJessica Hardy"Felt About Sui*ide"- US Swimming Insider avslöjar den mörka sidan av 4X...

“Felt About Sui*ide”- US Swimming Insider avslöjar den mörka sidan av 4X världsmästare

Simvärlden är en speciell plats där potentialen hos idrottare fortsätter att drivas. Men i denna vackra värld kan stunder ibland förstöra idrottares karriärer. Ett sådant ögonblick inträffade 2008 när Jessica Hardy, en amerikansk simmare som specialiserat sig på bröstsim och frisim, fick 12 månaders avstängning från simning på grund av ett positivt drogtest. Detta ögonblick förändrade hennes karriärs gång, och hon drog sig till och med ur USA:s olympiska lag 2008.

Men efter att ha gjort en solid comeback 2009 fortsatte Jessica Hardy sin stora framgång och vann en guldmedalj i 4×100 meter medleystafetter och en bronsmedalj i 4×100 meter frisim vid OS i London 2012. Den nu 36-åriga simmaren delade med sig av sin resa och kastade ljus över det mörka ögonblicket. Som svar framhölls en annan liknande resa som hennes, och diskuterade den mentala styrkan som krävs i sådana ögonblick.

Jessica Hardy öppnar upp om kampen mot mental hälsa efter hennes avstängning

I en YouTube-podcast av Inside med Brett Hawke, berättade Jessica Hardy om sin avstängning redan 2008. Hardy avslöjade hur hon skulle rensa sitt namn; hon spenderade mycket pengar för att undersöka källan till föroreningen. Hennes familj anlitade en advokat och en laboratorieexpert för att testa kosttillskotten och medicinen de tog. Efter sex månader fick Jessica Hardy reda på att kosttillskotten var kontaminerade, vilket bevisade hennes oskuld. När hon ser tillbaka på händelsen avslöjade Jessica Hardy den känslomässiga belastning detta tog som påverkade hennes mentala hälsa på grund av pinsamheten och den offentliga granskningen. Hon sa: “Det räckte för att göra slut på någon.”

Hur tacksam hon än var för att ha det stödsystem hon hade, delade hon, “Jag har väldigt tur, och jag vet att många idrottare inte är det, så ja, det är verkligen hjärtskärande.” Detta möttes av ett empatiskt svar från Brett Hawke, som delade en liknande upplevelse som delas av en annan simnings 4X världsmästare.

Hur en annan simmästare stod inför liknande mörka tider

I podcasten delade Brett Hawke också händelsen som inträffade med den australiensiska simmaren Shayna Jack, som har vunnit 11 medaljer vid vattensports-VM, inklusive fyra guldmedaljer, fem silvermedaljer och två bronsmedaljer. I en liknande incident avtjänade Shayna Jack en 24-månaders avstängning av Court of Arbitration for Sport 2019.

Läs mer: Hur många lopp har Lia Thomas vunnit? Är hennes begäran till World Aquatics giltig?

Brett Hawke öppnade upp i intervjun med Jessica Hardy och påminde om hur Shayna Jack gick igenom liknande känslor och berättade: “Jag tror inte att hon till slut kunde hitta källan, men du vet att hon kämpade lika hårt som du gjorde. , och hon fick till slut bort sitt namn från det. Han fortsatte att berätta hur “när hon var ensam var hon på ett väldigt mörkt ställe och hon behövde människor omkring sig för annars, de gånger då det bara var hon, vet jag inte om hon kände för s**c* de, men när det gäller att du känner till möjlig skada och sådana saker, kommer det antagligen över dig, inte sant.” Avslöjandena från siminsiderna lyfte fram den motståndskraft som krävs i så mörka tider och även hur ett stödsystem spelar en viktig roll i idrottares liv.

Inlägget “Felt About Sui*ide”- US Swimming Insider Reveals Dark Side of 4X World Champion dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär