Tuesday, February 27, 2024
HemAndrea Kimi AntonelliFelipe Massa kastar $13 MN skillnader mot Lewis Hamilton åt sidan för...

Felipe Massa kastar $13 MN skillnader mot Lewis Hamilton åt sidan för att glatt välkomna tidigare ärkerival till Ferrari

Det är något speciellt med tjusningen att köra de ikoniska röda bilarna i Formel 1. Hem till några av de mest ikoniska förarna i sportens historia, Ferrari är nu inställd att spela värd för Lewis Hamilton, statistiskt sett den mest framgångsrika föraren i F1:s historia. Detta chockerande drag har tagits emot väl till och med av Hamiltons gamla och bittra rival, Felipe Massasom har varit inblandad i en juridisk strid värd $13 miljoner med den 7-faldiga världsmästaren angående avslutningen av 2008 års F1-säsong när Hamilton tog sitt första Formel 1-förarmästerskap.

Det juridiska dramat mellan Felipe Massa och Lewis Hamilton härrör från den ökända “crashgate”-incidenten vid 2008 Singapore Grand Prix. Kontroversen kretsar kring den avsiktliga spin by Nelson Piquet Jr. att hjälpa Fernando Alonso, vilket leder till att Massa tappade sin ledning. Massa, nästan 15 år senare, tror att hans fall skiljer sig från andra kontroversiella säsonger, med manipulation och sabotage som huvudfrågan. Men i ett uttalande nyligen har Massa uttryckt glädje över att se Hamilton byta till Ferrari 2025.

Felipe Massa tror att Lewis Hamilton kommer att tillföra något positivt till Ferrari

Massa, som tillbringade 8 år i Formel 1-körning för Ferrari, talade nyligen om effekterna av Hamiltons kontrakt med Ferrari. Han framhöll attraktionen av att sätta på sig de legendariska Ferrari-färgerna och den prestige som är förknippad med teamet som avgörande faktorer som påverkar Hamiltons beslut. Trots deras tidigare rivalitet och Massas pågående rättsfall för världsmästerskapet 2008, uttryckte han inga hårda känslor mot den brittiske föraren.

Felipe Massa förlorade det här mästerskapet med 1 poäng pic.twitter.com/LNVuLvBZj6

— Helighet (@Big_Data_Master) 26 januari 2024

Massa ser Hamiltons ankomst som ett bra drag för både kommersiella och marknadsföringsändamål. Han fortsatte med att uppmana laget att utnyttja denna möjlighet för att stärka sig. “Jag hade alltid trott att han någon gång skulle komma till Ferrari och försöka avsluta sin karriär här. Och det händer faktiskt. Man, det här är coolt! Det är intressant att se vad detta kommer att innebära för hela motorsportvärlden“, berättade Massa för Motorsport.com.

Brasilianaren tillade: “Han börjar där, om jag inte har fel, när han är runt fyrtio år gammal. Det kommer utan tvekan att bli hans sista insats i Formel 1. Ett år, två år, tre år… Beroende på hur länge han vill fortsätta och resultaten.” Massa uttryckte sin glädje och fortsatte: “Om han kan ta med något till Ferrari kommer det alltid att vara positivt. Jag är ett Ferrari-fan och jag kommer alltid att stödja dem. Jag vill alltid ha de bästa människorna på Ferrari. Det kommer bli riktigt coolt.” (Översatt via Google)

LÄS MER: F1-nyheter: Charles Leclerc “Besviken och chockad över Ferraris beslut”

Medan Massa förväntar sig att Lewis Hamilton ska ge Ferrari lycka, delar han också med sig av sina insikter om vad detta drag kan innebära för Charles Leclerc.

Massa råder Charles Leclerc att anta utmaningen att gå upp mot Hamilton

Samtidigt som Massa erkände effekterna av Hamiltons imponerande rekord, betonade Massa också behovet av Charles Leclerc, Ferraris nuvarande teamledare, att förbli fokuserad på det jobb han behöver göra. Han anser att Leclerc bör anamma utmaningen och använda den som motivation för att bevisa sig själv mot en förare av Lewis Hamiltons ställning.

Flest pallplatser för Scuderia Ferrari:

1. Michael Schumacher, 116
2. Sebastian Vettel, 55
3. Rubens Barrichello, 55
4. Kimi Raikkonen, 52
5. Fernando Alonso, 44
6. Felipe Massa, 36
7. Niki Lauda, ​​32
8. Charles Leclerc, 28 pic.twitter.com/hDRgeT6n71

— Ferrari News (@FanaticsFerrari) 30 oktober 2023

Massa lyfte också fram att att besegra den 7-faldiga världsmästaren verkligen kan hjälpa Leclerc i det långa loppet. Massa drog en parallell med Michael Schumachers övergång till Mercedes och betonade att ålder kan spela en roll i Hamiltons prestation. Behandlar kort frågan om Hamiltons ersättare kl MercedesMassa valde Fernando Alonso som sitt bästa val samtidigt som han stödde tillägget av den unge italienaren, Andrea Kimi Antonelli, som ett potentiellt drag.

Tror du att Charles Leclerc kommer att börja slå Hamilton direkt 2025? Dela dina insikter nedan i kommentarerna.

Inlägget Felipe Massa kastar $13 MN skillnader mot Lewis Hamilton åt sidan för att lyckligt välkomna tidigare ärkerival till Ferrari dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär