Friday, December 8, 2023
HemTennis"Federer, Nadal och Djokovic har varit det största problemet" - Amerikansk tennis...

“Federer, Nadal och Djokovic har varit det största problemet” – Amerikansk tennis kan andas ut när Andre Agassi avslöjar sportens stora kris

Det går inte att förneka att tennisbanorna har prytts av “Big 3”, som består av Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic. ATP-superstjärnorna har samlat ihop 66 Grand Slam-titlar, samtidigt som de också har delat en oöverträffad rivalitet på banan under de senaste decennierna eller så. Men den hårda rivaliteten mellan de tre tennisstorheterna anses nu vara en stor kris på herrtouren, enligt Andre Agassis senaste avslöjanden.

Samtidigt som man betonade den yngre generationen i amerikansk tennis, öppnade Hall of Famer nyligen upp om hur “GETTER”, Federer, Nadal och Djokovic, har varit det “största problemet”.

Andre Agassi kastade ljus över en viktig fråga i den amerikanska tennisgemenskapen

I det senaste avsnittet av “Pat McAfee Show” fick 53-åringen frågan om han tror att den amerikanska tennisgemenskapen någonsin skulle få bevittna en stor rivalitet som liknar den han och Pete Sampras en gång delade under sina storhetstid.

Andre Agassi sa, “Du vet, lyssna, jag tror att rivaliteter inte är garanterade i någon sport, eller hur? Det spelar ingen roll hur begåvad generationen är, eller hur? Du måste fånga kulturers och människors fantasi. I bemärkelsen mig och Pete var vi inte bara två motsatta spelare, vilket var så uppenbart på tennisbanan, utan vi var två motsatta personligheter och två motsatta personer totalt.

Samtidigt tog den amerikanska tennislegenden fram en “unik dynamik” som ofta har tillskrivits sådana som Federer och Nadal. Han sa, “Så, du vet, för att hitta den där unika dynamiken, ni vet, Federer och Nadal, en som får det att se så ballistiskt ut och en som får det att se ut som poesi. Jag menar, det finns några speciella inslag i rivaliteter.”

Samtidigt som den före detta tennisspelaren hyllade tennisens “GOATS”, öppnade den också för hur deras stora rivalitet har varit en stor fråga för nästa generation på touren.

Agassi uttrycker sina åsikter om den yngre generationen i amerikansk tennis

Under showen nämnde den 8-faldiga singelmästaren i Grand Slam namnen på några av de amerikanska tennisstjärnorna som har presterat briljant på herrtouren. Agassi sa: “Jag menar, när man ser Ben Shelton som ett exempel, känner han sig aldrig övermatchad i vilken miljö han än befinner sig i, semi eller kvart av US Open, och du ser hans anda och hans önskan att vara där ute.”

Förutom Shelton hyllade Hall of Famer också andra unga landsmän som Talyor Fritz, Frances Tiaofe, Sebastian Korda och Tommy Paul. Han sa: “Jag menar, det finns många fantastiska killar.”

Men Agassi tillade, “Problemet är Federer, Nadal och Djokovic, jag menar, de här killarna har förmodligen varit det största problemet. Jag tror att vi kommer att se en amerikansk spelare komma till toppen någon gång, men om du frågar om en rivalitet så måste mycket falla rätt för att den magin ska hända.”

Vad tycker du om den amerikanska tennislegendens uppriktiga inställning till rivaliteten mellan tennisstorheterna? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär