Wednesday, February 1, 2023
HemOlympics"F*ck Yeah, I'm In": Att åka till Moskva såg ut som en...

“F*ck Yeah, I’m In”: Att åka till Moskva såg ut som en dröm för Cycling’s Once Elite Lance Armstrong

Den tidigare cyklisten Lance Armstrong är välkänd bland cykelälskare. Efter att ha varit en av de mest splittrade idrottarna i sportens historia har han säkrat (och sedan förlorat) sju rygg mot rygg Tour de France-titlar. Idrottaren fick diagnosen en snabbt spridande testikelcancer och drog sig tillbaka från sporten. I samtal med Joe Pompliano grävde Armstrong djupt i sina rötter och diskuterade sin uppväxt i Plano och hans drömmar.

I sin intervju berättar han om sin cancerbehandling och eventuella återgång till tävlingscykling.

Lance Armstrong var chockad över storheten i sina egna prestationer

“Det var ett äventyr”, nickade Lance när han reflekterade över sitt förflutna. “Det största tidiga minnet jag har”, fortsätter han, “när jag gjorde bytet för första gången… var jag fortfarande en college juniorcyklist.” Lance började tävlingscykla när han var i högskoleåldern.

“Jag var förmodligen 17 eller 18”, ryckte han på axlarna. Armstrong var extatisk när han först hörde nyheten. “Jag tänkte wow det är galet, om jag kommer med i laget kommer jag att åka till Moskva och Race?” utbrast han.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lance Armstrong (@lancearmstrong)

Beslutet var snabbt. Möjligheterna var enorma, och riskerna var höga, men Armstrong var spel. “Jag är bara ett barn … om jag kunde göra laget … jag ska tävla alla dessa barn runt om i världen. f**k ja, jag är med!” avslutade cyklisten.

En siffra av tidigare kontroverser, men fortfarande relevant

Den 21 juni 1987 nämndes Lance Armstrong första gången i nyheterna. Lance Armstrong vann Hillcrest-Tulsa Triathlon för män, “en 15-årig gymnasiejunior från Plano”, enligt rapporten. Och eftersom han har varit under konstant medial uppmärksamhet.

Under de senaste händelserna ville en känd irländsk journalist från Sunday Independent att Armstrong skulle berätta om sitt liv i sin speciella podcast. Men den här journalisten var ingen mindre än Paul Kimmage, den ikoniska figuren inom sportjournalistiken som spelade en betydande roll i avslöjandet av Armstrongs inblandning i användningen av prestationshöjande droger.

DYK DYPARE

I en Twitter inlägget, gav Lance ett passande svar på Kimmages begäran att ytterligare återbesöka hans år av mediakontrovers. Idrottaren slog honom genom att kalla honom en clown och be honom gå vidare med sitt liv.

Händelsen ägde rum 13 år efter rivalitetens början vid en viss fruktad presskonferens 2009. Kimmage hade ställt en dödlig fråga till Lance när han återvände till sporten fyra år efter hans avstängning. Vad tycker du om Lance Armstrongs cykelkarriär? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär