Wednesday, February 1, 2023
HemTennisFärsk soppa på 4 miljarder dollar omger 41-åriga Serena Williams och NBA-stjärnan...

Färsk soppa på 4 miljarder dollar omger 41-åriga Serena Williams och NBA-stjärnan Stephen Curry efter ett “häpnadsväckande förlust”-krav

Serena Williams, den legendariska tennisspelaren, och Golden State Warriors-stjärnan Stephen Curry har hamnat i en grupptalan på flera miljarder dollar. Det påstås att kändisstöd av NFT-varumärket på konstgjord väg ökade efterfrågan och värdet på BAYC NFTs och Yuga Labs ApeCoin-kryptotokens, vilket fick köpare att förlora en svindlande summa pengar. Fans har sett en växande trend av sådana digitala valutaprocesser som involverar elitkändisar.

Även om de inte är skyldiga till konsumenternas ekonomiska förluster, har deras påstådda inblandning i ärendet fått dem i trubbel. Williams och Curry var initiativtagarna till The Bored Ape Yacht Club, en grupp på 10 000 olika Bored Ape icke-fungibla tokens.

Serena Williams tillsammans med den berömda basketspelaren inblandad i den senaste NFT-krisen

Det är svårt att tänka på något NFT-projekt som var mer anmärkningsvärt än THE Bored Ape Yacht Club (BAYC). Fans hade initialt mött NFTs med skepsis. Men när anmärkningsvärda idrottare som Serena Williams och Stephen Curry började stödja företagen, tyckte folk att det var tillräckligt intressant att investera i. Många hoppade på tåget och släppte en ganska svindlande summa för att ösa på de digitala rättigheterna till populära NFT:er. Stämningen läser att rekommendationerna fick “investerare att köpa dessa förlorade investeringar till drastiskt uppblåsta priser.”

Det faktum att så många kändisar deltog i att stödja BAYC hjälpte det att skapa så mycket buzz. Kampanjen var enormt framgångsrik och genererade miljarder dollar i försäljning och återförsäljning.

Klagomålet hävdar att kändisgodkännande på konstgjord väg ökade intresset och värdet på BAYC NFT:s och Yuga Labs ApeCoin-krypteringstokens, vilket resulterade i “häpnadsväckande förluster” för köpare.

DYK DYPARE

Yuga Labs förväntas vara värt 4 miljarder USD 2022. Detta tillskrivs till stor del NFT-kollektionens över 1 miljard USD i försäljning. Enligt stämningsansökan förlitade varumärket sig mycket på uppfattningen att köp av en BAYC NFT skulle ge köpare status. Det gav dem förmåner, tillgång till evenemang och andra lukrativa investeringsmöjligheter som endast var tillgängliga för BAYC-innehavare.

Williams investerade en gång för att främja adoption av kryptovaluta i Afrika

Serena Williams, den 23-faldiga Grand Slam-mästaren, hade bidragit med ett hemligt belopp till pre-seed-rundan av Nestcoin. Det är en fintech-startup med bas i Nigeria. Den senaste trenden bland riskkapitalister att finansiera startups i Afrika fortsätter av denna senaste utveckling.

Företaget hade introducerat Breach, en kryptoutbildningsplattform. Plattformen introducerar olika initiativ för att öka tillgången till kryptovalutakunskap på tillväxtmarknader. Till exempel överväger Breach ett program där man samarbetar med kreatörer för att utveckla olika former av kryptoinnehåll, vilket i teorin borde göra det lättare att producera inkluderande, relaterbart och tillgängligt innehåll.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär