Saturday, December 2, 2023
HemBoxingFans i frenesi när Boxing Champ's Fight Purse Check studsar i en...

Fans i frenesi när Boxing Champ’s Fight Purse Check studsar i en “hemskt hanterad betalning”

Boxningsvärlden välkomnade en ny WBC lätt welterviktsmästare den 26 november. Regis Prograis träffade amerikanen Jose Zepeda från Long Beach i Kalifornien på Carson’s Dignity Health Sports Park. Prograis etablerade en tidig dominans, vilket Zepeda alltmer tyckte var svårt att bryta sig ifrån.

Att återfå fattningen i den tionde omgången var dock för sent. En stor vänster från Rougarou i den elfte omgången kastade Zepeda till ringarna, vilket tvingade domaren att kliva in och höja sina händer.

Men förnöjsamheten över en välförtjänt seger lämnade i ett pulsslag. Checken för Regis plånbok på mer än $1 miljon efter Jose Zepeda-vinsten studsade enligt uppgift. Han delade detaljerna i en tweet som publicerades på onsdagsmorgonen.

Jag deponerade min kampcheck i måndags när jag var i LA. Idag mailade banken mig och sa att checken studsade på grund av otillräckliga medel. Det är bäst att någon tar reda på vad som händer innan jag klickar ut 🤬

— Rougarou (@RPrograis) 30 november 2022

De studsande greenbackarna

Enligt WBC:s regler för lediga titelstrider, förväntade Rougarou att få en 1 080 000 $ plånbok och en 240 000 $ bonus för att vinna. För bättre tydlighet var bonusen på $240 000 10 % av det vinnande erbjudandet på $2,4 miljoner.

Marvin Rodriguez, en affärsman från södra Kalifornien, marknadsförde tävlingen genom sitt företag, MarvNation. Det kontrakterades av Legendz Entertainment för att marknadsföra evenemanget; den senare har ännu inte erhållit Kaliforniens licens för kampkampanjer.

På förväntade rader tog fansen till Twitter för att lufta sina åsikter.

$1,08 miljoner med en vinstbonus på $240 000. Alltså $1,32. vinstbonusen var redan i deposition.

— Chico Fontaine (@phreshdayleigh) 30 november 2022

Det krävs en allmänning för att tänka som en vanlig man, eller hur?

Måste köpa gas och mat från marknaden…

— Jag är här med Ben Kenobi (@UNofoalii) 30 november 2022

Den verkställande direktören för California State Athletic Commission, Andy Foster, bekräftade att Legendz hade mer än tillräckligt med pengar för att organisera kampen. Kontot som öppnades på en Wells Fargo-bank i Downey, Kalifornien, var nytt, säger Roger Ruiz, en av partnerna på Legendz. Men med all sannolikhet frös banken det tillfälligt på grund av den stora mängden transaktioner som involverade stora summor pengar.

Prograis sms:ade Yahoo Sports för att bekräfta att han hade fått de första 50 %. Ruiz tillade dock att bankrestriktioner inte tillåter full betalning på en gång. Därför bör den andra halvleken vara tillgänglig på torsdag.

Regis Prograis fick precis 50 procent av sin plånbok just nu. Han får de andra 50 procenten imorgon. Banken bromsade det eftersom det var ett nytt konto och det var mycket aktivitet på det. Historien kommer till Yahoo Sports.

— Kevin Iole (@KevinI) 30 november 2022

Eftersom problemet verkar vara på bättringsvägen, tog nätanvändare upp giltiga farhågor över att promotören skadats rykte.

Så hur är det med skadan på promotorernas rykte?

— Bill Green (@billgreen1104) 1 december 2022

“Idag mailade banken mig och sa att checken studsade på grund av otillräckliga medel. Det är bäst att någon tar reda på vad som händer.”

Han sa aldrig något om arrangören så det skadar ingens rykte. Ppl på Twitter insinuerade att promotorn var fel.

— Eman (@LikeNoOtherOne) 1 december 2022

Vilken fruktansvärt skött betalning det var. Nästa fighter kommer att prissätta risken och vilken kontraktuell deposition etc

— JAG KAN ha fel men… (@deep19695254) 1 december 2022

Nu är det livet i snabbfilen.

Varför inte en banköverföring? Noll håller! Vem använder checkar nuförtiden???

— MGV (@MGVides) 1 december 2022

Louisiana-äventyraren

Den 27 april 2019 ställdes den trettioenåriga Regis mot vitryska Kiryl Relikh. Southpaw stoppade vitryssarens kampanj i den sjätte omgången för att etablera hans överhöghet. Segern gav New Orleanian sin första världstitel, WBA Light Welterweight.

Men matchen mot en lika skicklig och smart pugilist såg Rougarou sträckte sig till den tolfte omgången. Skotten Josh Taylors prestation tog domarna till uppgiften. Med en som delade ut oavgjort fann de återstående två domarna Taylors prestation utmärkt jämfört med Prograis. Förlusten på O2-arenan gjorde av med Regis nyligen vunna världstitel.

Det har dock varit en anmärkningsvärd resa för honom sedan dess, då han vunnit alla fyra matcherna genom knockouts. Han är nu bättre positionerad för att starta en revansch med Taylor. Dessutom ser hopp om andra lukrativa och anmärkningsvärda matcher mot kända namn, som Teófimo López och Gervonta Davis, lockande ut och är nästa på listan.

Se upp för mer: När Chon styrde ringen

RELATED ARTICLES

Mest populär