Monday, December 4, 2023
HemNASCARFans går efter NASCAR när nedgången fortsätter trots försäljningsvolymen i Phoenix

Fans går efter NASCAR när nedgången fortsätter trots försäljningsvolymen i Phoenix

Efter säsongens furor, intensitet och spänning skulle de närmaste veckorna alltid innehålla analys och reflektion över hur säsongen gick. Medan NASCARs president Steve Phelps försökte övertyga racinggemenskapen om fördelarna och attraktionerna i slutspelssystemet, är verkligheten mycket dystrare.

Racingmyndigheten kan inte längre förneka den sjunkande populariteten för den historiska sporten. Långåriga fans vägrade att acceptera bilder på ytan av överfulla läktare och krävde betydande förändringar för att återställa dess forna glans.

NASCAR President medgav att de hade liten tur med att dra tittare den här säsongen

NASCAR hade en fenomenal tittarsiffra för ett decennium sedan. Alla andra planer avbröts för ett söndagslopp och inget annat program hade företräde framför de ovala banorna. Men det är ingen hemlighet att racingmyndigheten har kämpat för att behålla tittare den senaste tiden. Att välkomna nyare fans i deras fålla blev en ännu svårare uppgift. Som ett resultat sågs det prestigefyllda Daytona 500-loppet bara av 8,18 miljoner människor i år, till skillnad från 16,65 miljoner som ställdes in 2013.

Siffrorna visade inga tecken på förbättring mot slutet av säsongen. NASCAR-författaren Austin Konenski delade data från säsongens näst sista lopp på Homestead-Miami Speedway. Enligt Konenski drog kvaltävlingen för Championship 4-utmanarna 2,6 % färre tittare jämfört med förra säsongen. Inför säsongsfinalen i Phoenix tog även NASCARs president Steve Phelps upp frågan.

Phelps insisterade: “(Vi) hade 50 % fler sålda varor i år än vi hade förra året. Jag tror att alla som går till racerbanan kan hålla med om att publiken inte bara ser bättre ut och det gör de, utan energinivån som kommer till ett NASCAR-lopp är lika bra som den har varit på ett decennium. Det är vårt mål att fortsätta öka antalet besökare på alla våra racerbanor.” Även om biljettförsäljningen hade förbättrats, var Phelps tvungen att erkänna att TV-betygen var en genuin anledning till oro.

Phelps sa: “Tv:n har varit lite blandad där Cupen är låg ensiffrig såväl som vår Craftsman Truck Series – låga ensiffriga och sedan Infinity Series är uppe, jag skulle säga att vi inte har haft någon större tur .” Om de oroväckande siffrorna i Phoenix var någon indikation, skulle det styrande organet kräva mycket mer än tur för att förhandla om sändningsrättigheter nästa år.

Racinggemenskapen går samman för att lyfta fram “nedgången” av NASCAR-racingsäsongen

Det kulminerande mästerskapsloppet blev det sista lackmustestet för att bedöma hur allvarlig situationen är. Tyvärr tydde de preliminära uppgifterna på att mindre än 3 miljoner människor såg Cup-åkarna engagerade i en ansträngande kamp om säsongens titel. Racergemenskapen var oerhört besviken över det aktuella läget. Populära Youtubern Darian Gilliam delade sin frustration på sitt sociala mediekonto.

Gilliams inlägg fick snabbt fart och flera racingentusiaster kom överens. “Det växte igen förra året. Men vi har redan tappat all kraft.” Snart nog strömmade förslag in för att förbättra betygen i framtiden. En användare av sociala medier ansåg att det nuvarande slutspelssystemet var för komplicerat att följa.

“Jag tror att allt är enkelt att förstå kommer att hjälpa till att få tittare. Jag menar titta på Indycar och F1, helsäsongsmästerskap är väldigt lätt att förstå vecka efter vecka.”

En annan ropade ut NASCAR-ledningen för deras meningslösa försök att dölja denna information.

“NASCAR behöver bättre ledarskap som inte sockrar någonting. Sluta ljuga för oss att det inte är något problem och åtgärda det bara.”

En racingfan var övertygad om att folk inte uppskattade frånvaron av den populära racerföraren Chase Elliott i mästerskapet. “Kanske var det Chase Elliott-effekten, men det är bara jag som satte på foliehatten”.

Budskapet var tydligt för det styrande organet. Racergemenskapen ville se effektiva åtgärder för att ta itu med de fallande siffrorna och NASCAR som behövdes för att lyssna till deras legitima oro innan det förvärrades nästa säsong.

“Lord Have Mercy” – NASCAR-legender skakas med kvaliteten på racing i Phoenix

RELATED ARTICLES

Mest populär