Tuesday, December 5, 2023
HemNASCARFans avslöjar den mörka sidan av motorsport och diskuterar NASCARs "drogera"

Fans avslöjar den mörka sidan av motorsport och diskuterar NASCARs “drogera”

De första raderna i NASCARs narkotikapolicy lyder: “Alla NASCAR-medlemmar är ansvariga för vad som än går in i deras kropp.” Före 2009 gjordes drogtester inom sporten endast om misstankar uppstod mot framför allt en förare eller besättningsmedlem. Den policy som infördes det året inledde dock slumpmässiga procedurkontroller på veckobasis.

Även om det drogrelaterade gripandet av en lastbilsförare Aaron Fike äntligen satte igång policyn, var NASCAR ganska sen med att göra det jämfört med andra sporter. En ny tråd på nätet fick fansen in i en diskussion om droganvändning i NASCAR och tog upp några intressanta detaljer till ytan.

Fans gräver fram NASCARs fula förflutna genom att diskutera droganvändning inom sporten

Sport och droger går ofta hand i hand. Sällan har en sport blivit helt ren utan några rapporter om missbruk. Överraskande nog är NASCAR en av de sporter som gränsar till den bättre sidan. Även om det har förekommit rapporter om droganvändning är de ingenstans lika vanliga som i några andra sporter. Men i de få fall som droger hittade in i spåren blev det så fult som möjligt.

I en ny tråd på Reddit utbytte fansen sina tankar om drogernas historia i spåren och grävde fram några sura upplevelser som aldrig borde ha inträffat. En Redditor frågade: “Var droger någonsin vanliga i NASCAR, liknande MLB och NFL på 1980-talet? Kokain var stort inom professionell baseboll och fotboll på 1980-talet. Var det så även inom racing?” Svaren var allt annat än ointressanta.

En användare skrev, “NASCAR det var inte mycket tror jag. IMSA å andra sidan… oh boy.” En annan kom snabbt bakom dem och kallade IMSA, “International Marijuana Smuggling Association”. Jibben är resultatet av flera rapporter om illegal droganvändning i IMSA under 80-talet.

När vi kom tillbaka till NASCAR, skrev ett fan: “Jag skulle säga att alla som umgicks med Tim Richmond på 80-talet var på bråk vid något tillfälle.” Tim Richmond var en av bilracingens mest lysande stjärnor på 80-talet. Efter att ha stått inför anklagelser om droganvändning, som han förnekade, dog Richmond vid 34 års ålder 1989. Det var först efter hans bortgång som det kom fram att NASCAR:s drogtest som han misslyckades med var felbenägen.

Ett par bidragsgivare till tråden tog upp händelser från senare minne och tog upp fallen med Denny Hamlin och AJ Allmendinger. En skrev, “Denny och Adderall kommer att tänka på … eller var det Ritalin?” En annan sa: “Du borde fråga AJ Allmendinger.” Påståendena om dessa nuvarande stjärnor är inte ogrundade.

Titta på Story: Dale Earnhardt Jr’s Take on the Florence Wreck

Varje säsong blir minst en intressent från NASCAR, en förare eller besättningsmedlem, ertappad med droger som är förbjudna i regelboken. 2023 var det Roper Racings Corey Roper. Oavsett effektiviteten av 2009 års policy har några stora namn funnit rampljuset i strid med reglerna. Den största av dem är förmodligen Brian France, tidigare VD för NASCAR. Han hittades i besittning av en förbjuden drog, Oxycodone, greps 2018 och avgick senare från sin tjänst.

Populära fall av droganvändning i NASCARs historia

Dessförinnan 2012 misslyckades AJ Allmendinger, som då tävlade för Team Penske, ett slumpmässigt test av NASCAR och satte hela nätet i chock. På tal om ytterligare ett efterlängtat andra test, sa hans dåvarande lagkamrat Brad Keselowski, som rapporterats av jacksonville.com, “Oavsett om det kommer tillbaka positivt eller negativt, det gör ingen skillnad. Det är fortfarande en dödsdom. I den här sporten förlitar vi oss på sponsorer och rykte.”

Allmendinger kom tillbaka till sin bil efter att ha slutfört NASCARs obligatoriska “Road to Recovery”-program. Föraren själv avslöjade att han hade tagit ett piller från en vän i tron ​​att det skulle hjälpa till att bekämpa trötthet, men det slutade med att det fanns en ingrediens i Adderall, en kontrollerad substans. 2018 befann sig Joe Gibbs Racing-stjärnan Denny Hamlin i drogrelaterat hårkors. Lyckligtvis berodde det inte på användningen. När han pratade om “Pardon My Take”-podcasten hävdade Hamlin att omkring 70 % av hans medförare tar Adderall. Hans ord fick kraftig motreaktion från marknadsföringen som uttryckte förtroende för dess testprogram.

Hamlin förklarade senare sina ord genom att säga, enligt usatoday, “När de frågade mig hur många (förare), sa jag att jag inte visste, och de sa, ‘Ge oss bara ett nummer’, och jag skämtade runt och gav dem en nummer som inte har några fakta bakom sig. Det håller på att sprängas.”

Även om NASCAR:s fula sida avslöjas i de många fall som rapporteras, är det en positiv aspekt att marknadsföringen inte ger något slack i frågan. Förhoppningsvis kommer vi inte att se ytterligare ett fall i stil med ikonen Tim Richmond i sporten igen.

RELATED ARTICLES

Mest populär