Saturday, December 9, 2023
HemNASCARFader Dave osäker på Ryan Blaneys mästerskap utan Brad Keselowskis osjälviska stöd

Fader Dave osäker på Ryan Blaneys mästerskap utan Brad Keselowskis osjälviska stöd

Ryan Blaney kommer från en familj med en rik racinghärstamning. Från hans far, Dave Blaney, till hans farfar, Lou, har Blaneys firat mästerskapsvinster i touringserier, sprintcup och modifierad bilracing. Men 2023 års NASCAR Cup Series-mästare tog hem en trofé som saknades i familjens kabinett. Detta har gjort Dave Blaney till en tacksam man.

Den 29-årige Team Penske-stjärnan har haft många människor som har stått vid sidan av honom under hela hans ansträngande resa, inklusive hans pappa. Men enligt Dave har en annan förare till Ryan haft störst inverkan på hans karriär. Det är ingen mindre än Ryans tidigare Truck Series-partner, Brad Keselowski.

Dave Blaney skickar sina blommor till Brad Keselowski

En förares NASCAR-resa innebär en gradvis uppgång i graderna. Från gräsrotsnivå till cupserien, 2012 års cupmästare, Brad Keselowski, har varit en konstant närvaro på Ryan Blaneys sida. Brad Keselowski Racing erbjöd 2023 års mästare ett välbehövligt genombrott i lastbilsserien.

På tal om de avgörande ögonblicken i hans sons karriär som har lett honom till att bli en mästare, sa Dave Blaney på NASCAR Live, “Jag tyckte det var enormt när han gjorde affären att tävla i en Cup-bil med Wood Brothers. Förmodligen, störst av alla var Brad Keselowski och hans intresse för en av Super Late-modellerna. Att åka lastbil med Brad var början på allt.

“Vem vet om det ens skulle hända om det inte var för Brad och att hela grejen faller på plats. När jag ser tillbaka var det den största vändpunkten. Han sprang bra i lastbilarna och kom in i Penskes Xfinity-program, och med varje steg framåt verkade han få det att hända. Så det bara fortsätter.”

Kommer från någon som har sett upp- och nedgångarna sedan sin sons födelse, betyder uppskattningen verkligen något. Ryan Blaney uttryckte sin bekräftelse med åsikten för några dagar sedan också. Eftersom han misslyckades med att ge Keselowski sin beröm, uttryckte Ryan att han skämdes över att inte ha respekterat RFK Racings ägare för hans stöd. Dessutom har hans senaste mästerskapsseger satt honom på samma piedestal som några tidigare mästare i Team Penske-läran.

Ryan Blaney har tagit steget upp på läktaren i Team Penskes historia

Det Roger Penske-ägda laget har varit ett kraftpaket i cupserien under lång tid. Ryan Blaney har också hyllats som en av tävlingens bästa talanger under lång tid. Han har kommit frustrerande nära att förverkliga sin talang under de senaste åren. Men före 2023 var hans inkonsekvens ett hinder på den vägen.

Utöver det är det en extra press att ha Joey Logano som lagkamrat. Logano är den enda föraren som har vunnit flera mästerskap sedan tillkomsten av slutspelsformatet. Med Keselowskis avhopp från laget efter 2021 nådde förväntningarna från 29-åringen nya höjder. 2021 var den första säsongen som såg Blaney vinna flera lopp. Han har samlat på sig tio vinster i cupen nu men att föreställa sig honom som cupmästare med så många segrar var inte lätt då.

Enligt den legendariske lagägaren Roger Penske har Blaney gått från att vara tredje fiol den här säsongen till samma liga som Keselowski och Logano. Enligt racer.com sa han: “Jag tror att när du går tillbaka och han kom ombord, kom han att springa i Xfinity för några lopp, vann mästerskap och han var den tredje föraren. När du tittar på Brad, och du tittar på Joey, var de väldigt komplimenterande till honom och stöttade honom, och jag tror att Brad kom upp här på prispallen…”

På tal om dynamiken inom teamet avslöjar han att trots vad folk har sagt har han alltid satt samma prioritet på alla sina förare. Han tillade, “De är alla mästare. Vi försöker driva vår verksamhet väldigt platt. Du kanske är nr 3 som kommer in genom dörren, men på tävlingsdagen eller i branschen är vi alla lika. Jag tror att det är där han är idag.

“Joey har tagit över när Brad gick vidare som senior kille. Jag tror du har sett det. Vi arbetar med Harrison (Burton) och arbetar med Cindric. Jag tror att det här är en del av det hela. Men jag vill inte ha en ett-två-tre-fyra (peckordning), helt ärligt. Jag vill ha alla, och jag tror att han är en av dem.”

Efter säsongen 2023 har Ryan Blaney säkerligen en karriär som han med glädje kommer att se tillbaka på. Från att komma upp i rangordningen som ung till att trumfa i säsongsfinalen i Phoenix, han har säkert kommit långt.

RELATED ARTICLES

Mest populär