Wednesday, February 1, 2023
HemF1F1:s Million Dollar DTS Move ställer in marknadsföringsplanen för amerikanska favoriter som...

F1:s Million Dollar DTS Move ställer in marknadsföringsplanen för amerikanska favoriter som NFL, tennis och golf

Det är ingen överraskning hur mycket streaming har tagit grepp över världen, inklusive sport. Och Netflix F1 blockbuster “Drive to Survive” är det bästa exemplet på dem alla. Den gripande showen som avslöjar den knepiga bakgrunden och bakom kulisserna för den mycket konkurrenskraftiga sporten har tagit världen med storm. Efter framgången med Netflix Drive to Survive är många sporter villiga att gå den liknande vägen. Anledning? För att få tillbaka greppet, över hela världen och in i USA.

Framgången med Drive to Survive har varit monumental för Formel 1:s återupplivande runt om i världen, särskilt i USA. Enligt rapporter är amerikanska favoriter som NFL, Golf och Tennis villiga att gå på samma miljondollarväg, och viktigast av allt, de ska göras av samma producenter som Drive to Survive.

Enligt Wired ska Netflix släppa ytterligare två liknande serier under 2023. Båda är ännu inte namngivna eftersom de för närvarande kallas tennisserien utan namn och golfserier utan titel. När det gäller NFL kommer Netflix att ta ut The Greatest Roast of All Time: GROAT baserad på Tom Brady.

Nu genomgår sin femte säsong, skaparna av Drive to Survive bekräftade även den sjätte säsongen under de kommande åren. Som det ser ut har formeln till framgång äntligen hittat sin väg till andra sporter också. Det ska bli intressant att se om de får samma framgång och samma dragkraft som Drive to Survive och dess marknadsföringsritning.

Hur fungerade Drive to Survive som en drivkraft för F1-tillväxt i USA?

Främst ett land i NASCAR, F1 var inte särskilt populärt i USA förrän på senare tid. Ett land känt för sina sporter som NFL, NBA eller MLB, F1 fann det ganska svårt att hitta ett grepp i det nordamerikanska landet. Men tack vare Netflix och dess Drive to Survive har Formel 1 sett en enorm tillväxt i landet sent.

Från att ha haft ett lopp per säsong är USA redo att välkomna tre lopp 2023. Med Miami Grand Prix och Austin Grand Prix redan inkluderade, kommer den nya aktören, Las Vegas att markera sin debut 2023. Dessutom har antalet tittare har ökade flera veck.

Enligt Statista kände sig runt 29 procent av fansen i USA mer engagerade i sporten än tidigare. Runt 30 procent av fansen förstod sporten efter att de sett serien och intressant nog blev 34 procent fans efter att de sett programmet. Sammantaget har effekten varit svindlande.

Drive to Survive-serien har dock också mött sin del av kritiken. F1:s titelförsvarare Max Verstappen har påpekat och har varit synbart missnöjd med hur saker och ting har utvecklats i serien. Den ovanliga spänningen och rivaliteten som togs fram i serien invändes. Men de var ibland förtjusande att titta på för fansen.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär