Saturday, January 28, 2023
HemF1F1-världen bryter ut i upprördhet över "Absolut bluff" som involverar ännu ett...

F1-världen bryter ut i upprördhet över “Absolut bluff” som involverar ännu ett Lewis Hamilton-pris

Det var fantastiskt att se bilar springa nära och köra om varandra till vänster, höger och mitten 2022. Vid ett tillfälle var det en strid med fem bilar i Österrike. Men när det kommer till FIA Action of the Year-priset måste de överväga alla racingserier och den bästa action från dem. Ändå gavs utmärkelsen 2022 till Lewis Hamilton för en av hans spännande omkörningar.

Omkörningen involverade Charles Leclerc och Sergio Perez som kämpade om positioner på varv 45 i den brittiska GP. Under tiden följde Lewis Hamilton duon noga för att plocka upp bitarna. När Perez och Leclerc gick av banan i sista kurvan svepte Mercedes-mannen igenom för att köra om båda bilarna.

Medan han förlorat en position snabbt, det var en dramatisk del av racingaction. FIA nominerade också några andra spännande åtgärder i några av rallybilsserierna. Den 2:a bästa åtgärden inblandade Oliver Solberg i World Rally Championship, som hade ett helt galet luftburet ögonblick på en grusbana och lyckades behålla kontrollen över sin bil och landade säkert.

Medan den 3:e bästa aktionen enligt FIA var Simone Tempestinis omkörning av Javier Pardo på en smal bana i dimmiga förhållanden i European Rally Car Championship. Det var bara omänskligt.

F1- och motorsportfans är inte särskilt nöjda med FIA. De anser att dessa rallybilsaktioner förtjänade mer erkännande än Lewis Hamiltons pass i Silverstone.

Förutom Årets Action vann Hamilton även British Driver of the Year Award av Autosport. Det var en liknande historia bland fansen, som tyckte att det fanns fler meriterande förare i lineupen. Autosport Awards 2022 ägde rum den 4 december på Grosvenor House i London. Medan Lewis inte närvarade vid ceremonin skickade han ett videomeddelande för att tilltala folkmassan.

F1-världen bryter ut över att Lewis Hamilton fick Årets Action

Flera fans har lagt fram sina reaktioner på sociala medier. Även om många är oense om att Hamilton fick Årets Action, finns det fans som älskade dubbelomkörningen.

through goes hamilton är årets sämsta action utan tvekan

— nhi (@formuIa1s) 9 december 2022

“Genom går Hamilton!” vann FIA Action of the Year!

— nina 🍾 (@PEREZRAClNG) 9 december 2022

Oh come off it Lewis Hamilton fick årets action för den omkörningen i Silverstone. Absolut bluff. 😭😭

— ljus (@lucelfc) 9 december 2022

genom går hamilton action of the year my ass

— egentlig neek | charles p2 (@neekorosberg) 9 december 2022

Det visar säkert hur mycket fansen bryr sig om bra racingaction inom motorsporten. Även om Lewis-omkörningen var ett filmiskt ögonblick med ett fantastiskt publikmottagande och spännande kommentarer, är det kanske inte den bästa racingaction.

Det var inte ens en omkörning, blud körde bara förbi dem utan några slagsmål 💀 årets action my foot

— Max VerSpacey 1 🇿🇦 (@FormulaSpacey) 9 december 2022

Därför blev det årets “action”.
Inte årets “omkörning”.

— Akshat Kabra (@AkshatKabra98) 10 december 2022

Och för att vara rättvis så var det många så stora omkörningar under F1-säsongen i år. Dessutom var de två andra nominerade rallybilsögonblicken jävligt förtjänta, speciellt smalbanan på Javier Pardo.

Herregud F1, är du blind och döv? Vi har redan skrivit med din “through is Hamilton” Action of the year, att vi VILL HA LECLERC RUND COPSE! Läser du vad folk vill ha under dina inlägg?

– s7evin88 (@S7evin88) 5 december 2022

Tja, du kan inte jämföra ett världsmästerskap med priset “FIA Action of the Year”, som var “through goes Hamilton”-ögonblicket, när de andra utmanarna var helt galna rallyögonblick

— Thornament (@Tornament_PC) 9 december 2022

Ingen gör det som Crofty…❤️

— Nialajon💯🇯🇲💯⚽️🇧🇷🇬🇧🇦🇷🇲🇽 🇩🇪 🇨🇦🇺🇲 (@nialajon) 10 december 2022

David Crofts spännande kommentar fungerar i ögonblickets fördel, eftersom det blev mer spännande med publikens jubel på Silverstone. Men FIA måste klargöra huruvida Årets aktion rent bedöms utifrån racingkvalitet eller andra faktorer också.

DYK DYPARE

Hur som helst, Hamilton deltog inte ens på FIA-galan, för andra året i rad. Britten kanske bara vill delta om han vinner ytterligare ett mästerskap.

När Leclerc körde om honom i Copse var det bättre

— Diego Zer0ne (@dialunhe) 10 december 2022

Fantastiskt !!…F1 ‘Master’ på jobbet … helt enkelt enastående drag …visar alla i loppet …hur det är GJORT!!!:)

— Christopher Collins (@Christo49154557) 9 december 2022

Det enda han har vunnit i år

— Paul M (@pjm1507) 9 december 2022

Hamilton kommer att vilja behålla dessa ytterligare utmärkelser åt sidan för att fokusera på sina förberedelser för 2023. Dessutom vet 37-åringen att vinna mästerskapet betyder mest över allt annat.

När säsongen 2023 närmar sig kommer fansen att hoppas att de får mer racingaction som de fick i år. Samtidigt kommer Hamilton säkert att försöka lägga de föregående två årens spöken bakom sig för att slåss om titeln.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär