Wednesday, February 28, 2024
HemF1F1-rykten: Chicago utmanar New York veckor efter rykten om 4:e F1-loppet i...

F1-rykten: Chicago utmanar New York veckor efter rykten om 4:e F1-loppet i USA

Om det inte redan var uppenbart nog så har Formel 1 blivit extremt populär bland den amerikanska publiken. Det beror dels på det amerikanska ägandet och dels på Netflixs Drive to Survive. Detta har blivit uppenbart med det ökande antalet lopp och lopp enbart i USA. Hittills är vi tre. Ryktena om ett fjärde lopp i New York började dock göra rundor för några månader sedan. Nu har vi ytterligare en stad som utmanar för en plats i kalendern.

Formel 1 är en global sport där cirkusen fängslar och kretsar runt hela världen. Men på grund av F1:s höga efterfrågan på den amerikanska subkontinenten, innehöll kalendern tre lopp för första gången 2023. Detta är dock bara början och alla tecken pekar mot det.

Sportägarna planerar sakta men säkert att introducera ytterligare ett lopp i deras hem av vidsträckta landområden. Ryktena säger att sporten planerar att vara värd för 30 lopp till 2030, varav fem lopp kommer att vara i USA. Det ryktas att New York går med i de tre befintliga loppen. Nu har vi bevis på att Chicago också kan vara en potentiell Formel 1-racingbana.

F1 har registrerat varumärket “Formula 1 Grand Prix Of Chicago”

Kommer vi att se ett 4:e US F1-lopp…? pic.twitter.com/w1c9lcmdJN

— RBR Daily (@RBR_Daily) 27 januari 2024

F1 har registrerat flera varumärken som antyder ett lopp i Chicago, Illinois. Ansökan på varumärkesregistratorns kontor belyser termer som “GRAND PRIX OF CHICAGO”, “FORMULA 1 GRAND PRIX OF CHICAGO”, “CHICAGO GRAND PRIX” och “FORMULA 1 CHICAGO GRAND PRIX”.

Läs mer: 40 år på väg, F1:s New York GP-dröm får en stark push för att vara värd för USA:s 4:e lopp

Dessa bakgrundsaktiviteter visar en tydlig avsikt från Formel 1 att lägga till Chicago till listan, med New York redan på listan. Men om 0vercrowding blir ett problem kan Chicago utgöra ett hot mot New York och utmana Big Apple för värdrättigheter.

Det kan också finnas en helt annan utmaning för F1 med den ökande efterfrågan och deras vilja att leverera.

Kommer det ökande antalet USA-baserade husläkare som Chicago och Las Vegas att slå tillbaka?

Det kanske inte beror på F1:s benägenhet mot USA utan deras önskan att passa fler lopp under en säsong som kommer att slå tillbaka. Sportens skyhöga popularitet har gjort att arrangera ett F1-lopp till en extremt lukrativ affär. Titta bara på de uppskattade siffrorna från den nya lokalen i Madrid.

Men i försök att uppfylla dessa krav och önskemål kommer sporten att bli mindre tilltalande för förarna. Max Verstappen har redan kommunicerat sin önskan att gå i pension i förtid och sagt, “Vi kunde redan idag ha mer än 30, till och med 32 Grands Prix eftersom alla vill ha en. Naturligtvis hoppas jag att det inte blir för många förändringar, annars kommer jag inte vara med för länge”, och han är inte ensam.

Fernando Alonso erkände att den mest troliga orsaken till hans pensionering skulle vara utmattning från det ökande antalet lopp varje år. Han sa: “Men det kan vara så att med kalendern och med det krävande schemat och sådana saker en dag kommer jag att känna att det är dags. För det finns andra saker i livet.”

Så även om ett lopp i New York och Chicago låter spännande, kan det göra mer dåligt än nytta för sportens framtid och dess relation till förarna.

Inlägget F1 Rumours: Chicago Poses Challenge to New York Weeks after Rumours of 4th F1 Race in the USA dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär