Wednesday, February 28, 2024
HemF1F1-rykte: Lewis Hamilton förlorar Bono när Mercedes stänger dörrar på tjuvjaktsförsök

F1-rykte: Lewis Hamilton förlorar Bono när Mercedes stänger dörrar på tjuvjaktsförsök

F1-världen har ännu inte återhämtat sig från chocken som Lewis Hamilton gav oss för en vecka sedan genom att tillkännage sin flytt till Ferrari 2025. Det är en flytt som säkerligen kommer att få en hel del återverkningar under säsongen 2024 och även därefter. Experter har spekulerat om varje förändring i F1-landskapet som nu är möjligt. En av spekulationerna var att en hel del av Mercedes-anställda, inklusive Hamiltons mångårige tävlingsingenjör Peter Bonnington, skulle följa honom till Ferrari. Men de senaste rapporterna tyder på att det kanske inte alls är möjligt.

Enligt Motorsport Italy har det pratats om att Lewis Hamilton möjligen skulle ta med sig några av sina Mercedes-teammedlemmar, som ingenjören Peter Bonnington och chefen för bandrift Andrew Shovlin till Ferrari 2025.

Men det visar sig att detta kanske inte är möjligt. Det beror på att Hamiltons Ferrari-kontrakt enligt uppgift innehåller en speciell “icke-tjuvjakt”-klausul. Den här klausulen hindrar Hamilton från att ta någon av sin nuvarande Mercedes-besättning till Ferrari.

#F1 | Enligt Motorsport Italien har Mercedes infört ett avtal om icke-tjuvjakt som hindrar Lewis Hamilton från att ta ingenjörer med sig till Maranello. Inklusive sådana som Peter Bonnington och Andrew Shovlin.

Hamilton är enligt uppgift uttryckligen förbjuden att ens…

— deni (@fiagirly) 8 februari 2024

Inlägget F1 Rumor: Lewis Hamilton Loses Bono as Mercedes Close Doors on Poaching Attempt dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär