Tuesday, February 27, 2024
HemAston MartinF1-rykte: George Russell godkänner Fernando Alonso som Lewis Hamiltons ersättare då Toto...

F1-rykte: George Russell godkänner Fernando Alonso som Lewis Hamiltons ersättare då Toto Wolff sågs med sin manager

Ända sedan Lewis Hamiltons Ferrari-beslut har Mercedes-teamet varit i ett tillstånd av intern turbulens för att hitta en ersättare. Rekordmästarna måste fylla tomrummet efter den sjufaldige världsmästaren med lika kapabla skor. Nu med rutnätet med endast tre världsmästare, enligt rykten, flyttar Mercedes fokus på det enda kvarvarande alternativet, Fernando Alonso. Alonso är fortfarande en exceptionell förare och Brackleys outfit kommer att vara mer än villiga att få honom ombord. Med dessa rykten som snurrar runt, nu har till och med George Russell gett sitt inofficiella godkännande.

Från dag ett var Alonso till Mercedes en del av ryktesbruket. Det här ryktet kommer dock inte att dö ut när som helst snart. Faktum är att det här ryktet nu har fått mer ånga efter att Mercedes-chefen föreställdes äta frukost med Flavio Briatore, Alonsos manager. Briatore dokumenterade denna frukostdejt med Toto Wolff på Instagram på ett bageri i Monte Carlo som heter Pasticceria Cova Montecarlo.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Flavio Briatore (@briatoreflavio)

Detta Instagram-inlägg som lyfte fram mötet mellan de två fick alla att komma till samma slutsats – Alonso till Mercedes. Vi är inte säkra på om Alonsos framtid var huvudagendan för mötet mellan de två. Förslaget om det är dock uppenbart och Goerge Russell gillar det förslaget.

Den unge britten gillade möjligheten att Alonso skulle bli hans lagkamrat 2025 när han reagerade på inlägget genom att gilla det och subtilt gav sitt godkännande. Kanske läser lite om situationen men vi kan inte utesluta det, särskilt med Alonsos kontrakt som går ut i slutet av den kommande säsongen.

Läs mer: Fernando Alonso till Mercedes? Carlos Sainz till Red Bull? Hur Lewis Hamiltons Ferrari Move blåser 2025 F1-förarmarknaden helt öppen

Det skulle vara ett megadrag från spanjoren som är känd för att byta lag på ett infall. Hans senaste beslut tjänade honom väl och gav honom många pallplatser. Att gå med hos Mercedes 2025 kan ta honom ett steg längre. Men Alonso planerar att förbli lojal mot Aston Martin.

Fernando Alonso har sina prioriteringar raka

Vi vet att Alonso är en förare som kan ändra uppfattning på en sekund och även hans team om han inte ser något lovande i laget. Han bevisade detta med sin affär med Alpine 2022. Spanjoren bytte sin lojalitet till Aston Martin och det var det perfekta beslutet. Prispallarna började rulla och Alonso började njuta av sin tid i F1 igen.

På grund av denna föryngrade syn på sporten kommer spanjoren att ge sitt nuvarande lag det första alternativet samtidigt som han säkrar sin framtid.

Alonso erkände detta under lanseringen av AMR24. Han sa: “Om jag vill fortsätta tävla, låt oss se vilka alternativen är, min första prioritet kommer alltid att vara att sitta ner och diskutera med Aston.”

Vi har inte sett Alonso göra något lag till sin prioritet på länge. Men Silverstone-outfiten har gett honom tillräckligt med anledning 2023 och visat upp lojalitet och han kanske bara håller fast vid dem baserat på 2024 års resultat

Inlägget F1-rykte: George Russell godkänner Fernando Alonso som Lewis Hamiltons ersättare när Toto Wolff sågs med sin manager dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär