Tuesday, February 27, 2024
HemF1F1-nyheter: Toto Wolff accelererar Lewis Hamiltons 8:e mästerskapsdröm med stor uppenbarelse om...

F1-nyheter: Toto Wolff accelererar Lewis Hamiltons 8:e mästerskapsdröm med stor uppenbarelse om 2024 års bil

Bland diskussionsämnena i F1-världen ger nyheter som Guenther Steiners Haas-avgång en våg av känslor under en tid. Och ämnen som Lewis Hamiltons 8:e mästerskap får känslorna att bli höga året runt. Medan 2022 och 2023 var de mest olik Mercedes-bilarna som britten tävlade om, lovar 2024 en viss grad av förbättring. Och teamrektor Toto Wolffs avslöjande gör det mer konkret.

Amerikas favoritvideo idag

Medan 2022 för Lewis Hamilton var en absolut katastrof, tog 2023 ett steg upp från deras elände. 7x mästaren visade sin sanna styrka för att överglänsa W14, som var mer inkonsekvent än den genomsnittliga personen som höll fast vid ett nyårslöfte på gymmet. Och Toto Wolff var lika frustrerad över bilen som förarna. Men om man ser på vägen framåt och strävan att övervinna Red Bull och Max Verstappens dominans, lovar den österrikiske Boss mycket bättre.

“Jag stannar på Mercedes för att slå Red Bull med Lewis Hamilton,” sa Wolff till Gazzetta. “De som har kört i simulatorn har berättat att 2024 års bil (W15) inte ser ut som de senaste två årens bil. Om vi ​​ger Hamilton en bra bil som han kan lita på kan han komma tillbaka framför alla.”

Vi kommer att få veta om W15 lever upp till sitt löfte först efter testerna i Bahrain och om den gör det, skulle lika mycket kredit till Hamilton lika mycket som det tekniska teamet.

Lewis Hamilton spelade en aktiv roll i Mercedes utveckling 2024

Flera korta klipp av Lewis Hamilton som interagerar med Mercedes-personalen tog sig till X under andra halvan av 2023. Mercedes-stjärnan hade tagit saken i egna händer för att driva det legendariska teamet tillbaka till sin välförtjänta status. Även om hans exakta roll då var okänd, har han nu öppnat upp för vad hans närvaro medförde.

“Jag är i fabriken mycket oftare nu och har möten med alla avdelningschefer för att försöka motivera och uppmuntra dem alla”, sa Hamilton, som citerats av Motorsport Total. Han tillade, “Jag försöker bara hjälpa dem att vara positiva och säga att vi kan göra det. Jag tittade också noga på andra fordon och ställde många frågor bara för att stimulera idéer.”

Kolla på detta Berättelse: SE: Bromance Moments Between Max Verstappen & Lewis Hamilton

Kommer Lewis Hamilton äntligen att få sitt efterlängtade åttonde världsmästerskap när Silverpilarna låter mer formidabel och självsäker än under de senaste två åren?

RELATED ARTICLES

Mest populär