Wednesday, February 21, 2024
HemF1F1-nyheter: Inbilsk Christian Horner erkänner nederlag och hävdar att vi inte "någonsin...

F1-nyheter: Inbilsk Christian Horner erkänner nederlag och hävdar att vi inte “någonsin kommer att se en upprepning” av Max Verstappens dominans 2023

När Red Bull tog hem Constructors’ Championship 2023, tog Max Verstappen rampljuset ännu en gång. Under de senaste 3 på varandra följande säsongerna har Verstappen vunnit förarmästerskapet och den här säsongen gjorde han det på ett rekordartat sätt med segrar i 19 av de 22 loppen. Medan han är inne på en otrolig rad tror Christian Horner, rektor för Red Bull Racing, att det börjar närma sig ett slut.

Max Verstappen har varit involverad i Red Bull under nästan hela sin karriär. Han började i Scuderia Toro Rosso vid 17 års ålder, idag är han känd som den regerande världsmästaren, och även om han är en topp i sin karriär, tror Horner på den ekonomiska lagen om minskande avkastning som skulle avsluta denna serie. Varför frågar du dig?

Christian Horners tro på början av Red Bulls fall

Red Bulls dominerande prestation 2023, som säkrade en andra raka konstruktörstitel och en tredje raka triumf för förarmästerskapen med Max Verstappen, var exceptionell. Men medan Horner pratade med Formel 1, sa han, “Jag förväntar mig fullt ut med stabila regler, (det kommer att finnas) minskande avkastning för oss, eftersom jag tror att vi kom till toppen av kurvan snabbare än andra.”

Han erkänner svårigheten att replikera sådan dominans på grund av lagen om minskande avkastning med stabila regler. Teamet nådde toppen av utvecklingskurvan snabbt och Horner förväntar sig att fältet kommer att konvergera. Medan han förklarade ytterligare, sa han, “Jag tror inte att vi någonsin kommer att se en upprepning, absolut inte under vår livstid, av vad vi lyckades uppnå (förra året) med en bil som klarat den typ av dominans som RB19.”

Läs mer – Efter “Sh*tbox”-anspråk på Max Verstappen signalerar ex-Mercedes VD “Trouble” in Paradise för Toto Wolff & Co.

Även om det kan tyckas att ha ledningen år efter år skulle sluta hjälpa ett lag Snowball till storhet, har F1 några regler som hjälper till att balansera spelplanen. På grund av att Red Bull hamnade på första plats 2023, får laget mindre vindtunneltid. Detta kommer att innebära att förare måste klara av den minskade tekniska fördelen de hade med RB19.

Trots att de har färre vindtunneltester och CFD-körningar på grund av deras framgång, fokuserar Red Bull på att utveckla sin framgångsrika RB19-filosofi för RB20. Utmaningen ligger i att anpassa sitt utvecklingssätt med begränsade resurser. Medan Red Bull gör sig redo för säsongen 2024 säger vi adjö till RB19 och ser fram emot att se vad RB20 kommer att åstadkomma.

RB19: Den välförtjänta utvisningen

Red Bull Racing är skyldig sin förare och maskin för att nå storhet 2023, vilket bevisar att Red Bull är mästarlaget tre år i rad. Året som de tog RB19 för en snurrning vann laget 95,4 % av loppen. Denna dominans på banan översattes till en anmärkningsvärd nivå av framgång under hela säsongen.

Max Verstappen, lagets ledande förare, spelade en avgörande roll i deras framgång. Han ledde över 75 % av alla varv under säsongen 2023, vilket visade upp sin konsekvens och skicklighet bakom ratten. Red Bull visade utmärkta depåstopp, med de snabbaste depåstoppen, med en imponerande medeltid på 2,5 sekunder. Effektiva depåstopp är avgörande i Formel 1-lopp, och Red Bulls snabba omloppstider bidrog till deras totala framgång.

Trots att Red Bull hade tävlat i 400 färre lopp än Williams, gick Red Bull inom en seger från Williams när det gäller Grand Prix-segrar. Denna prestation understryker Red Bulls snabba uppstigning i Formel 1-världen och dess förmåga att tävla på högsta nivå. Med RB20 ser teamet fram emot att visa upp en “evolution snarare än en revolution.” Det betyder att fans kan se fram emot att se samma DNA som RB19, med förbättringar tagna på spåren för Red Bull.

Med det sagt, tror du att Red Bull kommer att behålla sin dominans under den kommande säsongen? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Inlägget F1 News: Conceited Christian Horner erkänner nederlag och hävdar att vi inte “någonsin får se en upprepning” av Max Verstappens dominans 2023 dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär