Monday, February 26, 2024
HemAlpineF1-nyheter: FIA inleder undersökning av Andrettis avslag genom att ta upp F1:s...

F1-nyheter: FIA inleder undersökning av Andrettis avslag genom att ta upp F1:s beslut under granskning

Starten på det nya året har varit extremt händelserik i F1-världen. Vi har haft kontraktsförlängningar, avskedanden och nu nyheterna som kunde ha haft en omedelbar inverkan på F1:s framtid. Andretti Autosport, som samarbetar med Cadillac, har nekats tillträde till sporten enligt FOM:s beslut. Den amerikanska F1-hoppen måste fortsätta sina ansträngningar för att bryta barriären och bli en del av cirkusen i hopp om att bli en del av sporten 2028. Men detta nekande av acceptans från FOM efter FIA:s godkännande kommer säkert att undersökas.

FIA såg flera förslag som begärde inträde i sporten men godkände först Andrettis ansökan redan i oktober förra året. FIA:s godkännande var det första stora steget Andretti hade tagit i rätt riktning för att uppfylla sin F1-dröm på länge. Men de var fortfarande medvetna om att de också skulle behöva passera FOM-hindret. Vi vet alla hur det har gått nu.

@fia har äntligen svarat på Andretti-beslutet: “FIA noterar tillkännagivandet från Formel 1-ledningen i relation till FIA:s Formel 1-världsmästerskaps teams intresseanmälanprocess. Vi för en dialog för att bestämma nästa steg.”

— Adam Cooper (@adamcooperF1) 1 februari 2024

FIA kommer dock inte att sitta tyst eftersom efter FOM-beslutet fattades, tyder rapporter på att FIA kommer att vidta nödvändiga åtgärder. FIA släppte ett uttalande som indikerar att de planerar att undersöka FOM:s beslut att inte bevilja Andretti inträde.

Det löd: “FIA noterar tillkännagivandet från Formel 1-ledningen i relation till FIAs Formel 1-världsmästerskapsprocess för intresseanmälan. Vi för en dialog för att bestämma nästa steg.”

Läs mer: F1-nyheter: Andretti betalar 200 miljoner dollar till F1 efter FIA:s “rigorösa” frågor, men bara om de blir accepterade

Vi är inte säkra på om FIA kommer att kunna upphäva beslutet från FOM, men de kommer säkert att leta efter en berättigad orsak till avslaget. Om de får godkännande har det amerikanska laget redan en F1-veteran som är villig att hjälpa dem.

Otmar Szafnauer avslöjar sin omvändelse med Michael Andretti om en möjlig roll i F1

Den före detta alpina chefen är en F1-veteran, efter att ha varit på hagen i evigheter. Rumänien fick dock yxan under den alpina ombyggnaden. Sedan dess har vi inte hört mycket från den före detta chefen utan några tecken på att han snart kommer tillbaka till sporten. Han avslöjade dock ett samtal med Michael Andretti, vilket ger oss en inblick i vad som kan bli hans framtida roll i F1.

Szafnauer sa: “Jag hade några samtal med Michael Andretti. Han ringde till och med mig innan han åkte till Alpine och jag sa till honom att jag gärna skulle hjälpa dig.”

Men han beskrev: Först måste de registrera sig för Formel 1, för utan registrering, hur skulle jag kunna hjälpa dig? Om de accepteras, då kommer jag att kunna prata om hur man kan engagera sig och få dem att gå.

Viljan att hjälpa finns men en väg att gå in i sporten är det inte. FIA kan dock påverka detta beslut med deras inblandning.

Inlägget F1 News: FIA Begins Investigation into Andretti’s Rejection by Bringing F1’s Decision under granskning dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär