Wednesday, February 21, 2024
HemF1F1-nyheter: "Du bör aldrig underskatta Mercedes och Lewis Hamilton": Max Verstappen varnade...

F1-nyheter: “Du bör aldrig underskatta Mercedes och Lewis Hamilton”: Max Verstappen varnade för stigande hot av F1-vinnaren

Gerhard Berger, den tidigare Ferrari-föraren, har hållit sig nära sporten även efter att han gått i pension. Som de säger, när man väl får en känsla för banan är det verkligen svårt att släppa taget. Idag, vid 64 års ålder, är Berger en ivrig anhängare av sporten och har redan varit ordförande för FIA Single Seat Commission. Med den typ av erfarenhet han har, kallas han ofta för sin åsikt och råd, och under sin senaste intervju fick han en varning för Max Verstappen.

Under en intervju med Auto-Motor-Sport Magazine berättade Berger om sin erfarenhet som pensionerad F1-racer samtidigt som han släppte några allvarliga tips om att regerande mästaren Max Verstappen måste fortsätta sitt spel, eftersom Lewis Hamilton kanske skulle slå honom.

Gerhard Bergers syn på säsongen 2024 för Max Verstappen

Efter att ha svarat på många frågor om sin karriär som F1-förare ställde intervjuaren Berger timmens fråga; “Ser du en chans att Red Bull kommer att få konkurrens i år?” Till detta sa Gerhard Berger: “I Formel 1 blir saker alltid annorlunda än man tror. Ribban är väldigt hög.” Han talade om hur “Om Red Bull håller ihop sitt lag så här, kommer det att bli svårt att komma ikapp dem.”

Österrikaren uttryckte hur han tror att det enda sättet Red Bull kommer att möta nederlag på är om andra lag “tar radikala steg.” När han avslutade sitt svar hade Berger något att varna Max Verstappen för som han sa, “Du ska aldrig underskatta Mercedes och Hamilton.”

Som en ex-Ferrari-förare talade Berger också om hur Pancing Horse är det lag som han har mest förtroende för. Att se löften från teamet under andra halvan av säsongen 2023 har hans förhoppningar uppåt Leclerc och Sainz kan leda hans laget till seger. Tillsammans med varningen till Verstappen om Lewis Hamilton, erkände han också McLarens insatser.

Men trots vad Gerhard Berger har att säga är för Lewis Hamilton att vinna sin 8:e världsmästartitel en möjlig uppgift, men en svår sådan.

Vad behöver Lewis göra för att återta titeln som världsmästare?

Verstappen ledde F1 2023-listorna med stor marginal mellan honom och rank 2. Medan han gjorde 575 poäng 2023, gjorde hans lagkamrat, rank 2-föraren Sergio Perez, 285 poäng. På tredje plats gjorde Mercedes-mannen Lewis Hamilton 234 poäng.

Medan Hamilton kom trea, var den främsta anledningen till att Mercedes gick igenom laguppställningsförändringar inom laget. Utan ordentlig ledning fick Mercedes ett slag, men de är nu mer redo än någonsin för säsongen 2024.

Även om det är uppenbart att det fanns ett gap mellan Mercedes och Red Bull 2023, uttrycker Hamilton “full tro” på lagets förmåga att konstruera en mer konkurrenskraftig bil för säsongen 2024. W15-bilen kommer att visas upp under dess digitala lanseringsevenemang den 14 februari, som kommer att äga rum på Silverstone. Detta kommer att följas av Red Bull som visar upp RB20 den 15 februari.

Läs mer – F1-nyheter: Inbilsk Christian Horner erkänner nederlag och hävdar att vi inte “någonsin kommer att se en upprepning” av Max Verstappens dominans 2023

Konkurrensen är hård mellan Max Verstappen, som är på väg att etsa in sitt namn i F1-storhet, och Hamilton, som bara är 1 världsmästerskap från att vara den första och enda föraren att vinna 8 titlar.

Vem tror du kommer att glänsa under säsongen 2024? Verstappen eller Hamilton?

Inlägget F1 News: “You Should Never Underestimate Mercedes and Lewis Hamilton”: Max Verstappen Warned of Rising Threat av F1 Winner dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär