Wednesday, February 28, 2024
HemF1F1-nyheter: 2024 års F1-bilslansering och avslöjande datum

F1-nyheter: 2024 års F1-bilslansering och avslöjande datum

Formel 1-vinteruppehållet, även om det är ett välbehövligt uppehåll för alla som är direkt involverade i sporten, är en tuff period för fansen. Utan några racingaktiviteter på nästan 3 månader nu, väntar alla med hållna andetag på att den nya säsongen ska börja. Med mindre än en månad kvar till försäsongstesten, som börjar den 21 februari, har alla team nu officiellt tillkännagett datumen för deras F1 2024-billansering, och vi kan inte vänta med att bara fortsätta med det.

Så som säsongen 2023 utvecklades, med Red Bull som vann alla lopp utom ett, är de säker på att ha ett mål på ryggen. Lag som Mercedes, Ferrari, McLaren och Aston Martin kommer att försöka göra tidiga vinster samtidigt som de hoppas att Red Bull inte har hittat ännu mer fart med RB20. Men precis som varje säsong kommer vi säkert att få några lag som bara kommer att avslöja sitt liv istället för att visa oss den riktiga bilen, vilket de förmodligen kommer att avslöja vid ett senare tillfälle.

LÄS MER: Chockerande detaljer från Tom Cruises Red Bull F1-test avslöjade av David Coulthard 12 år senare

Här är allt du behöver veta om F1 2024-billanseringen

Eftersom det är det enda helt amerikanska laget, är det passande att den första avslöjandet kommer att börja i USA med Haas eventuellt visar oss deras nya färg på 2 februari. Även om det vanligtvis är Williams som är först med att avslöja sina bilar, den här gången har Haas tagit dibs. Trots det kämpande 2023 började Haas utvecklingen av sin 2024-bil tidigt på banan, i hopp om att starta den nya säsongen på en positiv ton.

Haas kommer att avslöja sin färg för #F1-säsongen 2024 nästa vecka. https://t.co/RMreCg13MJ

— Motorsport.com (@Motorsport) 26 januari 2024

Williamsinställd på att starta 5 februarimarkerade en återgång till mittfältet 2023 under den nya ledningen av teamchefen James Vowles. Teamet siktar på långsiktig framgång i Formel 1, med talangfulla förare som Alex Albon och Logan Sargeant.

“Det är fortfarande lite av en akilleshäl.”

Det finns en nyckelfråga som Williams bara har “löst till 25%” hittills som den är desperat att lösa med sin 2024-bil. @eddstrawF1 förklarar + @GaryAndersonF1s syn https://t.co/MWeFeuulNRhttps://t.co/MWeFeuulNR

— The Race (@wearetherace) 24 januari 2024

Insats F1 (förr Alfa Romeo) går med i avtäckningen med Williams på 5 februari, avslöjar en bil under det nya varumärket av spelföretaget Stake. Teamet genomgår förändringar med en ny identitet som ska pågå fram till Audi tar över hela verksamheten när det nya regelverket drabbade oss 2026.

alpina följer med 7 februariantar ett nytt tillvägagångssätt för säsongen 2024 efter ett svagt 2023. Alpine är det lag som har genomgått flest förändringar i sin interna struktur 2023 i ett försök att bli ett topplag i Formel 1. Med Pierre Gasly och Esteban Ocon bakom ratten visar laget lovande. De behöver bara stryka ut några saker här och där.

AlphaTauri, som nu är omdöpt till Visa Cash App RBstartar på 8 februari i Las Vegas. Teamet, under den nya ledningen av Laurent Mekieshar flyttat stora delar av sin verksamhet till Storbritannien och lovar en stark start på säsongen 2024 med utökat samarbete med sitt systerlag Red Bull.

| OFFICIELL! AlphaTauri heter nu…

Visa Cash App RB. pic.twitter.com/GCLEhQJi8x

— formularacers (@formularacers_) 24 januari 2024

Aston Martin kommer att överraska oss 12 februari. För att bygga vidare på sin tidiga framgång från 2023 kommer den Silverstone-baserade truppen att skryta med ett mer effektivt flygpaket och en ny titelsponsor, vilket ger plats för ett litet namnbyte till Aston Martin Aramco Formula 1 Team.

Ferrari tar rampljuset på 13 februari, att vara den första att meddela sitt lanseringsdatum. Laget upprätthåller tradition med nyckelpersoner Carlos Sainz, Charles Leclercoch teamchef Fred Vasseur förväntas göra framträdanden. Med löftet om en 95 % ny bil kommer de att vara ett av de mest eftertraktade teamen under lanseringen och försäsongstestet.

| Ferraris 2024-bil kommer att innehålla många innovationer, inklusive förändringar kring Halo.

Paketet kommer att vara en hybrid av Red Bulls filosofi och Maranellos nyheter: https://t.co/ubUqgG4lnC

— formularacers (@formularacers_) 22 januari 2024

Mercedes har planerat sin lansering 14 februari, i hopp om bättre prestanda efter ett par nedslående säsonger. W15, som fortfarande är under utveckling, har ambitiösa förändringar i främre och bakre fjädring, chassi och växellåda. Med återkomsten av James AllisonMercedes lovar en stark comeback för att ta kampen mot Red Bulls.

Jag Mercedes säger att deras 2024-bil blev av med den illvilliga bakdelen som hämmade dess framfart förra året!

Teamet har arbetat hårt på en större bilrenovering som de hoppas ska tillåta Hamilton och Russell att ta kampen mot Red Bull den här säsongen. #f1 #formel1 pic.twitter.com/qcem7594YU

— FORMELRUM (@formularoom) 20 januari 2024

Efter att redan ha avslöjat sin nya färg, McLaren är också inställd på att starta 14 februari, som körde högt på en stark andra halvlek 2023. MCL60:s efterträdare siktar på att förvandla pallstrider till vanliga racevinster. Med förare Lando Norris och Oscar Piastri McLaren har ett av de mest lovande förarparen på nätet.

Lanseringssäsongen avslutas efteråt röd tjur avslöjar sin nya utmanare på 15 februari, som syftar till att fortsätta sin framgång med den helt nya RB20. Efter att ha misslyckats med de första frontkollisionstesterna är det mer än troligt att teamet inte avslöjar sin riktiga bil. Teamet har dock redan en historia av att bara visa upp sin nya färg på lanseringsdatumet. Så vi måste vänta till försäsongstestet för att se den riktiga titelförsvararen 2024.

| Christian Horner på RB20: “Evolution inte revolution.”

“Alla områden har återbesökts i bilen, och vi har inte råd att ha någon självgodhet.”

“Så bilen är mycket en utveckling av ett tema. Vi uppfinner inte hjulet på nytt, och det har varit vägen för… pic.twitter.com/SgZOxh74ro

— RBR News (@redbulletin) 23 januari 2024

Och med det är vi alla redo att bevittna avslöja efter avslöjande under de kommande veckorna. Vi kommer att hålla dig uppdaterad om framstegen när lanseringssäsongen börjar den 2 februari.

Inlägget F1 News: 2024 F1 Car Launch and Livery Reveal Dates dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär