Monday, February 26, 2024
HemAlpineF1 News: Alpine bekräftar Bruno Famin som Team Principal

F1 News: Alpine bekräftar Bruno Famin som Team Principal

Otmar Szafnauer bestämde sig för att lämna Alpine efter ömsesidig överenskommelse efter Belgiens Grand Prix 2023. Efter det har det spekulerats i vem som ska fylla hans plats. Samtidigt som vi letade efter en ny lagrektor utsåg teamet Bruno Famin som interim. Men det fanns ingen säker framtid för rollen.

Efter andra gissningar och oändliga rykten om vem som skulle bli teamchef för Alpine, fick Famin den permanenta rollen för jobbet. Även om det har förekommit många spekulationer om att den tidigare Ferrari-bossen Mattia Binotto tar på sig rollen, har Alpine bekräftat att Famin ska ta rollen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Efter att ha hamnat i svansen av McLaren har Alpine bestämt sig för att ta ett steg upp och fixa Bruno Famin för rollen. Att Bruno har erfarenhet av laget sedan 2023 och även varit en del av FIA-styrelsen gör honom till en stark kandidat för att ta med sig Alpine fler poäng säsongen 2024.

Även om Bruno Famin precis blev Team Principal, var han VD med ansvar för motorutveckling för Alpine F1 Team sedan februari 2022.

Håll ögonen öppna för utvecklingen av den här historien.

Inlägget F1 News: Alpine Confirms Bruno Famin som Team Principal dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär