Saturday, December 9, 2023
HemF1F1 Legends $142 000 hjälm slår rekord när fans svimmar över vintagenostalgi:...

F1 Legends $142 000 hjälm slår rekord när fans svimmar över vintagenostalgi: “Omedelbart igenkännbar”

Det fanns en tid då Formel 1-förare kände igen sina hjälmar och inte bara antalet, vilket har förändrats på senare tid. Med hjälmarna plåstrade med sponsorer nuförtiden är tiden försvunnen med enkla och eleganta design som bidrog till en karaktärs varumärkesidentitet. Oavsett om det är Ayrton Sennas bländande gula hyllning till Brasilien, eller det är Michael Schumachers Ferrari-inspirerade röda design, brukade säkert förarna veta hur man skapar iögonfallande design!

En av de mest ikoniska hjälmarna som någonsin prydt paddocken tillhör ingen mindre än den brittiska legenden Graham Hill. Trots att han började sin motorsportresa i mitten av 20-talet, stormade han nätet på 60-talet och blev tvåfaldig Formel 1-världsmästare! En man med en orubblig beslutsamhet att vinna, hans hjälmdesign kom att älskas av alla brittiska motorsportentusiaster.

Den enda föraren som någonsin tilldelats “triple crown”-titeln genom att vinna alla tre loppen samt F1-titeln som krävs för den inofficiella monickern, fansen blev glada när det tillkännagavs att några av hans prisade ägodelar skulle vara ute på auktion på RM Sotheby’s London-rea, den 4 november.

Fansen kunde inte sluta svimma över Hills hjälmdesign under ett inlägg som delas av den tvåfaldige mästarens son, Damon Hill. En enkel design som hyllade London Rowing Club, som hans far hade tävlat nationellt för innan motorsporten, såldes till ett rekordpris på 142 000 dollar!

Fansen återupplever Graham Hills glansdagar efter RM Sothebys auktion

Totalt 59 föremål från Graham Hills glansdagar inkluderades i auktionen, tillsammans med en vinnarcheck för 1966 års Indy 500 och 1969 års Monaco vinnartrofé. Men det föremål som skapade mest buzz var Hills ikoniska hjälm!

“Ingen överraskning att se hur värdefullt det är Omedelbart igenkännbar till skillnad från dagens explosioner i färgaffären! ” – Den här Twitter-användaren var snabb med att peka ut dagens förarhjälmar som är sprängfyllda med detaljer och sponsorlogotyper, tiden då förarna skulle hålla sig till en design under hela säsongen är sedan länge förbi!

“Det finns en hjälm. Sedan en hjälm i lämpliga färger. Sedan finns det allt ovan men MED en topp – det är ikoniskt!” – Graham Hills hjälm inkorporerade årorna från London Rowing Club på en preussisk blå duk, den talade milvis om den klass som den brittiska racerföraren porträtterade. Till och med Sebastian Vettel tänker på Graham Hill när han fick frågan i en ettordsintervju, vilken förare som verkade ha mest klass.

En annan användare ringde in, “Så ikoniska färger ”

“Snälla säg att du lagt ett bud!” – Den här användaren var desperat efter att ta reda på om Damon Hill hade försökt ta hem sin fars hjälm. Även om han inte gjorde det, är vi säkra på att han har en hel del hemma!

“Wow.” – Ett Hill-fan blev mållös på den galna auktionen som just hände.

“triple crown and one helmet ” – Under hela sin karriär har Graham Hill fastnat för sin hjälmdesign. Han hade redan etablerat sig som en legend, efter att ha vunnit Monaco GP, Indy 500 och en världstitel. Men efter att ha vunnit Le Mans 1972, hade britten uppnått den bedrift som bara gav honom – The Triple Crown

“Det var en tråd här om dagen om de gamla ikoniska hjälmdesignerna. Så synd att förare inte håller sig till en hjälmdesign längre.” – Medan fansen svimmade över Hill’s hjälm, var en tagg som fortsatte att svida F1-entusiaster förlusten av eleganta hjälmdesigner till dagens marknadsföringsskräll.

Det är säkert att säga att värdet som kommer med att vara så ikonisk som Graham Hill inte har gått obemärkt förbi. För att återspegla fansens önskan att se renare hjälmdesigner hoppas vi att förarna tar en sida ur fader-son-duons bok!

RELATED ARTICLES

Mest populär