Wednesday, February 1, 2023
HemF1F1-förare ropade uppenbart ut Mercedes för att skydda Lewis Hamilton och ropade...

F1-förare ropade uppenbart ut Mercedes för att skydda Lewis Hamilton och ropade upp Toto Wolff till ett hektiskt svar

Lewis Hamilton är en av de mest hatade förarna i världen på grund av sin överlägsna kör- och vinnande attityd. Många människor avundas den 7-faldiga mästaren på grund av alla hans prestationer och titlar. Dessutom tycker ett fåtal också att titlarna ger Lewis en orättvis fördel under racing.

Romain Grosjean har ett av de sämsta meritlistan med olyckor i F1. Beskrevs av Mark Webber som en “första varvet nötcase”, slog den tidigare Haas-föraren det 18 år långa rekordet för en förare som fick ett tävlingsförbud 2012.

Han hade dock några starka ord att säga efter kvalet till det brittiska GP 2017. Han trodde att Hamiltons titelstrid med Sebastian Vettel lät honom undkomma alla sanktioner från FIA för att ha hindrat honom i Q3.

“Jag vet att det pågår en världstitel längst fram men vi är i en position där vi faktiskt kämpar lika hårt som pojkarna längst fram och jag blev hindrad”, sa Grosjean.

Fransmannen tillade vidare, “Om det var en annan förare kanske sanktionen hade varit något och det känns ibland som att det finns två typer av beslut.”

Toto Wolff kom ut i Hamiltons försvar med ett strängt svar. Österrikaren sa: “Om Romain Grosjean kommer ut och börjar be om straff för andra förare, borde du hellre titta på hans meritlista. Han borde vara glad att han kör i Formel 1.”

Mycket har hänt sedan dess då Lewis Hamilton lade till 3 titlar till sitt namn och missade 1 i en kontroversiell mening. Han fick dock utstå en svår säsong i år eftersom han inte vann ett enda race.

Lewis Hamilton är inte oroad över att gå miste om en tävlingsvinst den här säsongen

Mercedes-föraren Lewis Hamiltons 15 år långa rekord att vinna ett lopp under varje säsong han deltagit tog slut 2022. Mercedes kunde bara vinna ett lopp hela säsongen. Vinnaren med 103 lopp är dock inte bekymrad över rekordet.

Hamilton sa till ESPN: “Ärligt talat, det hade varit trevligt att vinna, men en vinst räcker inte riktigt eller hur? Jag känner att det här året, när vi fick vår första femma, kändes som en vinst. När vi fick vår första fjärde kändes det som en vinst.”

Mercedes-mannen tillade vidare, “När vi fick vår första pallplats kändes det som en vinst och de sekunderna kändes som om vi verkligen uppnått något, så jag ska bara hålla fast vid dem.”

Hamilton kom tillbaka kämpande under andra halvan av säsongen när Mercedes överbryggade klyftan mellan dem och rivalerna Red Bull och Ferrari. Kan de utjämna konkurrensen och tävla om loppvinster nästa säsong igen?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär