Wednesday, December 6, 2023
HemF1F1-ägare tipsar starkt om att utnyttja PGA-LIV-fusionen för att störa golfmarknaden

F1-ägare tipsar starkt om att utnyttja PGA-LIV-fusionen för att störa golfmarknaden

Oavsett om man vill erkänna det eller inte, har F1 under Liberty Media verkligen föryngrats. Företaget har inte bara gjort ett fantastiskt jobb med att göra varumärket F1 mycket starkare utan har också förbättrat det ekonomiskt, kommersiellt och mer underhållande för fansen. Men med den nyligen genomförda PGA-LIV-sammanslagningen som skapar blandade åsikter, kan massmedieföretaget se fram emot att eventuellt störa golfmarknaden.

Ända sedan tillkännagivandet av PGA-LIV-fusionen har golfcommunityt tyvärr varit i ett störande tillstånd. Med delade åsikter om moralen i den prestigefyllda PGA-touren i linje med LIV Golf, har fans och golfatleter inte varit blyga för att uttrycka sig. Men mitt i allt kaos som händer på golfmarknaden verkar Liberty Media ha fått ett stort intresse för PGA.

Efter framgång med F1, har Liberty Media en framtidsplan för PGA Tour?

Om du inte visste det, bara några dagar innan, tillkännagav PGA Tour, DP World Tour och LIV Golf nyligen en sammanslagning bland dem för att bilda en ny kollektivt ägd enhet. Den plötsliga och chockerande nyheten var inte bara abrupt utan gjorde också hela golfsamhället splittrat. Men med den pågående sammanslagningen och samhället förlorar sitt förtroende för PGA Tour, ser det ut som att Liberty Media, ägaren till F1-gruppen, kanske har PGA Tour på sin radar.

I en nyligen exklusiv intervju med CNBC, Greg Maffei, Liberty Media CEO, var uppriktig om hur företaget förväntar sig att hantera det stora kassaflödet, framöver från den kommande Las Vegas Grand Prix. Denna GP är inte bara för att F1 ska sätta sin fot i USA, utan också ett steg mot att göra sporten mer lönsam för investerarna och alla inblandade.

Dessutom hjälper det Liberty Media att förvärva fler premium-IP:er som F1, som han sa, “Vad jag pratade om här var, vi är investerare i premium-IP. Atlanta Braves, Formel 1 är alla fantastiska exempel. Men vi kunde hitta andra. Vi skulle fortsätta leta.”

Men Greg Maffei avslöjade en del ganska intressant information när han frågades om PGA skulle vara något som de kan vara intresserade av. Han försökte inte visa alla sina kort och gav en subtil hint genom att säga, “Jag tror att PGA definitivt är premium IP.” När han blev tillfrågad om ett mer definitivt svar, tillade han helt enkelt ytterligare: “Kan inte kommentera det, men jag tror att PGA är premium IP.”

Kan Max Verstappen Domination skada Liberty Medias investering på 4 400 000 000 USD?

Maffeis kommentarer är verkligen en indikation på att Liberty Media övervakar situationen på PGA och att de inte är rädda för att dölja det faktum. Med tanke på att Las Vegas GP kommer att hjälpa F1 att växa ytterligare som ett varumärke och en av de största tillgångarna för Liberty Media, kommer det att bli mer intressant att se hur företaget hanterar tillväxten av F1 och eventuellt hantera PGA i framtiden.

Även Liberty Media vet inte hur man stoppar Max Verstappen-dominansen

Inom idrotten kommer epoker och går, men då och då kommer en verkligt dominerande period av historisk storhet. Detta råkar vara fallet i Max Verstappens nuvarande dominans. Red Bull-föraren har inte bara varit i absolut glittrande form, utan han har också slagit rekord efter rekord. Men tyvärr, med en sådan ren dominans, kommer det också en brist på spänning från fansen. Enkelt uttryckt, när Verstappen vinner så mycket, blir loppet mindre underhållande och spännande för fansen, eftersom de flesta förutspår honom att vinna ändå.

Detta skapar ytterligare en ringeffekt som i slutändan besvärar marknadsavdelningen. Med Liberty Media som övervakar F1:s kommersiella rättigheter blir loppet så mycket svårare att sälja.

Enligt WTF1 gjorde Liberty Medias VD Greg Maffei ett mörkt skämt genom att säga: “Verkligheten är att vi har en mycket attraktiv konkurrenskraftig produkt, förutom det faktum att Max är så snabb. Utan att bryta benet, a la Tonya Harding, jag är inte säker på vad vi kan göra åt det!” Hänvisningen till “La Tonya Harding” är relaterad till den ökända sportskandalen 1994 när Harding, en skridskoåkare, konspirerade för att överfalla en skridskorival Nancy Kerrigan och ta henne ur OS.

Tja, det verkar som om inte ens Greg Maffei vet hur han ska tackla Max Verstappen och Red Bulls dominans. Även om dominans tidigare har funnits där, var konkurrensen inte lika ensidig som den är 2023. Det ska bli intressant att se hur F1 tar sig an denna fråga.

Med PGA-LIV Golf-fusionen pågående, ser F1-ägare, Liberty Media möjligen fram emot att dra nytta av sammanslagningen och störa golfmarknaden. Det återstår att se om det blir av.

RELATED ARTICLES

Mest populär