Saturday, December 9, 2023
HemNASCARExklusivt: "Probably Helped the Team Chemistry" - Venturini Motorsports Boss försvarar Richard...

Exklusivt: “Probably Helped the Team Chemistry” – Venturini Motorsports Boss försvarar Richard Childress Sheldon Creed-utbrott med djärvt påstående

Richard Childress skapade rubriker för några veckor sedan i NASCAR Xfinity Series när han offentligt sprängde Sheldon Creed. Den legendariske lagägarens agerande kritiserades hårt av många människor i NASCAR. Fans och insiders kallade Childress reaktion onödig. Men i en exklusiv intervju med EssentiallySports kom Venturini Motorsports ägare Billy Venturini till 78-åringens försvar.

Sheldon Creeds sista varv i Xfinity Series Martinsville-lopp kostade både honom och hans lagkamrat Austin Hill deras chanser att ta sig vidare till mästerskapsloppet. Creed tukades offentligt av många människor på RCR som ett resultat. Efter de obehagliga utbrotten hade de flesta i racingcommunityt kommit till 26-åringens stöd.

Billy Venturini uppskattar Richard Childress för att han höll sin eldiga personlighet intakt

Men enligt Billy Venturini var Richard Childress agerande bara ett sätt att stå upp för människorna som arbetade på RCR. Enligt lagägaren i ARCA Menards Series hade relationen mellan Sheldon Creed och RCR redan skadats. På frågan om vilken typ av inverkan ett sådant offentligt utbrott skulle ha på laget, gav Venturini ett oväntat svar.

“Ärligt talat, det hjälpte förmodligen teamkemin eftersom Sheldon redan var utanför dörren och i grunden stod Richard förmodligen upp för alla andra killar som jobbar på Richard Childress Racing. Han kan ha alienerat Sheldon, men det var redan skadat och gjort, sa den veteranlagsägare i en exklusiv intervju med EssentiallySports.

“Jag är säker på att Sheldon har ett par personer på RCR som var hans killar, men du vet, jag tror att den delen kommer att bli ganska liten, och egentligen är Richard ansiktet utåt för den organisationen men han är också själen i den.” Venturini lade till.

Den 70-årige lagägaren tillade att Richard Childress reaktion bevisade att han fortfarande hade en stark passion för sporten och en eld i magen som några av de äldre lagägarna inte hade. Det är något som många på RCR måste ha älskat. Billy Venturini liknade också sin egen personlighet och ledarstil med den legendariske lagägarens.

“Jag har gjort några djärva samtal och några djärva drag genom åren och det får verkligen ditt folk att bli kär i dig eftersom de vet att många av dessa ägare är gamla män som inte är lika passionerade och eldiga. Richard är fortfarande eldig och jag också. Många människor gillar det inte, men de som älskar det och de är med dig. Och jag skulle hellre ha en liten grupp helt med mig än en hel massa människor som inte riktigt är emot eller med dig”, förklarade 70-åringen.

Medan Bill Venturini har delat stödord för Richard Childress, var det inte många som tog samma ståndpunkt. Flera ståndaktiga i NASCAR stod till stöd för Sheldon Creed efter hela incidenten. En av dessa personer var en annan Xfinity Series-lagägare, Dale Earnhardt Jr.

“Du är inte en framgång” – Billy Venturini snubbar rakt ut Danica Patricks NASCAR Stardom med fördömande dom

Venturini Motorsports ägares åsikt delas inte av NASCAR-ikonen

Richard Childress’ utbrott efter loppet antydde att Sheldon Creed avsiktligt förstörde Austin Hills chanser att ta sig till Xfinity Series-slutspelet. Ägaren till JR Motorsports struntade dock helt i sådana påståenden när han stod bredvid 26-åringen som stöd.

“Jag köper det bara inte. Jag köper inte att han gjorde det här medvetet för att skada sin lagkamrat. Jag tror inte att det i det ögonblicket skedde spetsar, som ledde anklagelsen när det gäller känslor och val och beslutsfattande, sa 49-åringen.

Nu när det har gått mycket tid sedan händelsen, tror du att Billy Venturinis kommentarer i den exklusiva intervjun med EssentiallySports är vettiga? Låt oss veta vad du tycker.

RELATED ARTICLES

Mest populär