Tuesday, February 27, 2024
HemF1EXKLUSIVT: Guenther Steiners chockutträde kan dränka Haas sponsorpengar – Perry McCarthy

EXKLUSIVT: Guenther Steiners chockutträde kan dränka Haas sponsorpengar – Perry McCarthy

Formel 1-världen håller fortfarande på att komma överens med avsättningen av sportens rockstjärna Guenter Steiner. Den excentriske och frispråkiga italiensk-amerikanen hade ett unikt sätt att föra sig runt hagen, som inte liknade någon annan. Naturligtvis möjliggjorde hans självständighet i laget hans oförlåtande och oförlåtande natur. Trots allt byggde han laget från grunden. Nu när han är borta tror en brittisk före detta racerförare att hans ledarskap och närvaro inte kommer att vara det enda Haas F1-teamet kommer att sakna.

Amerikas favoritvideo idag

Formel 1 är en dyr sport att vara en del av och kräver tiotals miljoner dollar bara för att fungera. Gene Haas var den främsta bidragsgivaren till dessa miljoner när teamet körde sitt första lopp 2016. Åtta år senare är han fortfarande den största bidragsgivaren, men bidraget har förblivit detsamma utan någon omfattning av någon tredjepartsinvestering eller sponsring i sikte. När vi pratar exklusivt med EssentiallySports, Perry McCarthy förutspådde att denna situation kunde bli värre på grund av Steiners frånvaro.

“Folk borde inte underskatta Guenther Steiner eftersom han är en mycket intelligent kille. Han är en riktig karaktär men han är väldigt väldigt intelligent, väldigt beslutsam”, berömde McCarthy den avsatta italienska chefen.

Han fortsatte att prata om Steiners inverkan på laget, och det var då han gjorde det djärva uttalandet. “Så de har helt klart tagit det här beslutet att bli ingenjörsledda men till en viss grad, de kommer att sakna en del av Guenthers personlighet, magnetism, att dra in sponsorer, och även hans politiska kapital som han njuter av genom paddocken i Formel 1.”

Miljonären Gene Haas V/S ‘Self-Made’ Guenther Steiner – Haas’ sannolika interna strid som slutade i katastrof

Steiners avskedande kommer säkert att destabilisera Haas under ganska lång tid, detta kommer att resultera i skakiga prestationer, vilket säkert kommer att skaka förtroendet hos möjliga investerare i laget, åtminstone under den närmaste framtiden. Till och med Sky Sports-experten David ‘Crofty’ Croft lyfte fram en liknande problematisk cykel hos det amerikanska laget.

David Croft målar upp en dyster bild av Haas framtid efter Guenther Steiners exit

Alla ställer sig på Steiners sida i denna separation från Haas. Kanske inte alla, men de flesta, och även David Croft, är en del av teamet Steiner. F1-veterankommentatorn påpekade hur Gene Haas inte har gjort det möjligt för sitt F1-lag att konkurrera med resten av nätet, utan korsfäst Steiner för att visa uppsåt.

“Går de framåt? Jag ser inte hur de gör om inte investeringar görs och pengarna ges till laget. De är inte i närheten av kostnadstakets gränser, säger Crofty.

Han tillade, “De investerar helt enkelt inte och de har förlorat en verklig motivator och en ledare för människor i Guenther Steiner och jag önskar Ayao Komatsu all lycka men kan du ärligt se ett scenario i detta ögonblick som Haas inte är lag som kommer att sluta botten i slutet av säsongen?”

Både McCarthy och David Croft pekar på samma problem hos Haas från olika teleskop. Står vi vid ett vägskäl i framtiden för Haas i F1?

RELATED ARTICLES

Mest populär