Saturday, December 9, 2023
HemUfcEx UFC bantamviktsmästaren Julianna Peña förlöjligar "Horrible" interimstitel för att förklara varför...

Ex UFC bantamviktsmästaren Julianna Peña förlöjligar “Horrible” interimstitel för att förklara varför hon undvek att tävla om den lediga titeln efter Amanda Nunes’ pensionering

Den uppmärksammade UFC-bantamviktaren Julianna Peña står som den enda som lyckades sätta ett avbrott i den berömda UFC-ikonen Amanda Nunes regeringstid som mästare. Men ‘The Lioness’ visade upp sin sanna klass genom att återta sitt UFC-bantamviktsguld från Peña på UFC 277 via ett enhälligt beslut. Det gjorde också en stor del av fansen besviken när “The Venezuelan Vixen” var tvungen att dra sig ur sin eftertraktade trilogikamp planerad till UFC 289 på grund av en revbensskada.

Nunes tog emot Irene Aldana i stället för Peña och besegrade henne via en TKO på UFC 289. Men till fansens chock förklarade hon att hon gick i pension efter segern. Helt naturligt lämnade hon också sina UFC bantamvikts- och fjäderviktstitlar. Mitt i en sådan situation kan de flesta fans ha förväntat sig att Peña skulle få det första skottet på den lediga UFC bantamviktstiteln. Men ‘Dana White och Co.’ har meddelat att det kommer att vara Raquel Pennington och Mayra Bueno Silva som kommer att möta titeln vid den co-main event av UFC 297. Detta kan också få fansen att undra varför Peña inte har fått titeln chansen. Låt oss ta reda på varför det är så.

Julianna Peña kallade den kommande UFC 297-matchen som en tillfällig titelkamp

34-åringen dök upp i Ariel Helwanis uppmärksammade podcast, “The MMA Hour’s” liveupplaga, och pratade om olika frågor. Tja, de flesta fans kanske vet att Helwani är expert på att få fighters att avslöja många av sina åsikter som de vanligtvis inte framför. Han utsatte också Peña för frågor om hennes rivalitet med den berömda Amanda Nunes.

Mitt i allt detta försökte Helwani också få lite information om varför Peña inte fick chansen till den lediga UFC bantamviktstiteln. “The Venezuelan Vixen” visade upp lite fräckhet när hon stämplade UFC 297-titelkampen i bantamvikt mellan Pennington och Silva som en tillfällig titelkamp. Hennes ord lyder: “Jag är ledsen att ni kommer att tvingas matas i denna hemska interimistiska titelkamp – det kommer att vara tillfälligt eftersom de är bältesvärmande tills jag kommer tillbaka”.

Men hon avslöjade den faktiska anledningen till att hon tappade sin möjlighet att slåss om titeln på UFC 297 direkt efter detta uttalande. Peña sa: “Jag vet att alla inte trodde mig när jag sa att jag måste falla ut när jag slåss mot Amanda (för trilogimatchen), men jag hade med rätta en skada och jag försöker fortfarande läka från det ”.

Tja, de flesta fans kan ha fått en förståelse för varför Peña inte är med i UFC 297-titelkampen. Men har vi någon information om när hon kan återvända till Octagon?

Julianna Peña gav också en grov hint om tidslinjen för hennes återkomst

Fighters som blir åsidosatta från att tävla på grund av skador är en del av UFC-världen. Men i de flesta fall är fighters tillräckligt ansvariga för att uppdatera sina fans med sina senaste händelser. Peña hade också berättat att hon drog sig ur sin UFC 289-kamp på grund av en revbensskada. Men sådana uppdateringar kommer ofta med en möjlig tidslinje kring vilken fightern förväntas komma tillbaka.

Fram till hennes framträdande på “The MMA Hour” hade fansen ingen aning om hur lång tid det skulle ta för Peña att återvända till Octagon. Men i hennes chatt med Helwani kunde “The Venezuelan Vixen” inte låta bli att ge upp när hon planerade att göra comeback. Hon sa, “Jag kommer inte tillbaka förrän sommaren”. Så MMA-fans måste vänta på att se henne tillbaka i aktion.

De flesta fans vet att USA börjar uppleva sommar i nästan mitten av juni varje år. Därför är det ganska uppenbart att Amanda Nunes värsta rival kan hålla sig ur spel tills dess. Men tror du att hon kommer att få en titel direkt efter sin återkomst som hon sa i sitt “The MMA Hour”-framträdande? Även om hon gör det, tror du att hon kommer att kunna besegra sin rival?

RELATED ARTICLES

Mest populär