Tuesday, February 27, 2024
HemNBAEx-Spurs Star bad om "obetalt" jobb efter att förhoppningarna om att gå...

Ex-Spurs Star bad om “obetalt” jobb efter att förhoppningarna om att gå med i ett nytt NBA-lag krossades

Gorgui Dieng har officiellt gått i pension från ligan efter en 10 år lång karriär. Även om han försökte få tillbaka fötterna i NBA ett tag, tycker Dieng nu att det är ett bra tillfälle att hänga på sig stövlarna. På senare tid har flera andra ex-NBA-atleter också försökt komma tillbaka till ligan.

Amerikas favoritvideo idag

När det gäller Dieng är han nu beredd att ta farväl av NBA vid 33 års ålder. Han är dock ännu inte villig att helt skiljas från basket, varför han till och med bad om ett “obetalt praktikantjobb” hos San Antonio Spurs.

Gorgui Dieng vill fortfarande vara en del av flocken

Dieng hade två separata mandatperioder med Spurs under loppet av sin karriär. Även om han spelade för några olika organisationer också, kunde ingen bli så speciell som Spurs för honom. Han har visat en enorm kärlek till franchisen, vilket är anledningen till att han är älskad av alla i organisationen. Tränaren Gregg Popovich sa att Dieng är en underbar människa och tar med sig mycket positiv energi åt sidan. Han sa: “Han är en av allas favoritlagkamrater genom tiderna. Han är en stor källa till erfarenhet i ligan, och vem som helst kan prata med honom.”

På grund av sitt engagemang för laget ville Dieng inte lämna franchisen trots sin pensionering. Hans engagemang är sådan att han till och med bad om en “obetald praktikplats” med teamet så att han kunde fortsätta att bidra till deras framsteg. Även om han fick jobbet han ville ha, kom det med ett villkor, att han kommer att få betalt för detsamma. Nu är han basketverksamhetsrepresentant för Spurs och är mycket nöjd med sin nya position. Han sa att han lär sig mycket i sin nya roll och att han mår bra av att få göra det han nu gör för laget.

Läs mer: Isaiah Thomas är alla GTA-fans som någonsin reagerar på Rockstars bombmeddelande om potentiella $8 miljarder vinstskapare

Gorgui Dieng om att lära sig knep för branschen

Individer som Dieng är alltid speciella för alla organisationer. Han kände sig tacksam för möjligheten som han fick och sa att han lär sig mycket om hur saker och ting fungerar för en organisation bakom kulisserna. Han sa: “Jag är i front office och lär mig och gör saker. När de börjar träna kommer jag hit och hjälper laget.”

33-åringen sa att han alltid kommer att se till att han är tillgänglig när laget behöver honom för något. Det här måste kännas bra för Spurs, med vetskapen om att de har kurerat en sådan relation med en av sina ex-spelare.

RELATED ARTICLES

Mest populär