Friday, December 8, 2023
HemOlympicsEx-olympisk gymnast berättar om sina individuella strider med "trycket att försöka bli...

Ex-olympisk gymnast berättar om sina individuella strider med “trycket att försöka bli smalare” i en extremt konkurrensutsatt värld

Gymnastik är en extrem sport. Det kräver hög perfektion från alla kroppsrelaterade faktorer. Aly Raisman är en före detta olympisk gymnast som har vunnit tre OS-guld. Hon hade en kort men betydelsefull olympisk karriär. Tillsammans med en anrik gymnastikkarriär har hon också sina stridsärr, som hon delade för ett tag sedan.

I april delade Aly Raisman en barndomshistoria, när hennes klasskamrater skämde ut henne på kroppen. Genom sin berättelse tog hon upp problemet med body shaming.

Aly Raismans kamp i verkligheten

Att komma in i de stora ligorna som OS var inte något som överlämnades till Aly Raisman. Hon har lagt ner mycket hårt arbete för att uppnå vad hon än har.

“Trycket av att försöka bli smalare var tyvärr en så stor del av min gymnastikkarriär,” tillade Raisman, “Jag kände att det var så mycket press för mig att vara en viss storlek och det kändes alltid som min kropp. det räckte inte, att jag behövde bli smalare och smalare.”

Gymnastiksporten kräver perfektion i allt när det kommer till kroppen. Detta inkluderar balans, styrka, flexibilitet, smidighet, koordination, dedikation och uthållighet. Alla dessa faktorer gjorde det svårt för Raisman, särskilt i skolan. Hon blev ofta mobbad för att hon hade enorma armar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Alexandra Raisman (@alyraisman)

Body shaming påverkade hennes mentala hälsa mycket. Gymnasten var någon som alltid försökte bli bäst, men alla dessa faktorer hämmade hennes resa.

Hon gick i pension 2020, men även med en kortlivad karriär har hon påverkat många människor som går igenom samma problem som hon.

Kroppsproblem i gymnastik

Gymnastik är inte en lätt sport att bemästra. Aly Raisman tog också upp hur sporten har ett komplicerat förhållande till puberteten. Hon var inte medveten om det under hennes bästa ålder, men hon försökte dela det med de framtida gymnasterna som fortfarande är i tonåren.

Tonåren är en tid då kroppen går igenom flera förändringar som kan påverka någon inom gymnastik. Raisman talade till och med om hur unga flickor inte får ordentlig utbildning om sporten och deras föränderliga kroppar. Det sociala stigmat bakom detta gjorde det värre.

Håller du med om de punkter som nämnts av Aly Raisman angående body shaming? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär