Wednesday, February 1, 2023
HemNBAEx-Celtics Star, som samlade sig mot LeBron James, kallar ut Brittney Griner...

Ex-Celtics Star, som samlade sig mot LeBron James, kallar ut Brittney Griner “Bad Trade”

Tidigare Boston Celtics-stjärnan Enes Kanter Freedom har varit starkt kritisk mot LeBron James tidigare. Faktum är att Freedom har ropat upp James hållning i flera sociopolitiska frågor, inklusive Kina och interneringen av WNBA-stjärnan Brittney Griner. Med det sagt, nyligen uttryckte hooparen sina åsikter om Brittney Griner-fallet och kallade fångbytesaffären som underlättade hennes affär för en “dålig handel”.

Tidigare i veckan hade basketvärlden och WNBA-stjärnan Brittney Griners familj vunnit sin årslånga kamp för att få hem Griner från Ryssland. President Joe Bidens administration meddelade att de ryska myndigheterna hade gått med på ett fångbytesavtal.

Enligt avtalet skulle Ryssland få vapenhandlaren Viktor Bout för att ha släppt den åttafaldiga WNBA All-Star. Nästan 11 månader senare, när Griner landade på amerikansk mark, jublade fans och supportrar över hela landet. Den tidigare Boston Celtics-stjärnan Enes Kanter Freedom erbjöd dock ett annat perspektiv på situationen.

Enes Kanter Frihet vid Brittney Griners återkomst

I en intervju med Fox News kallade Enes Kanter Freedom att Brittney Griner-börsen var dålig. Freedom konstaterade vidare att Viktor Bout inte är en enkel vapenhandlare, utan en terrorist. Freedom förklarade att Bout förstörde liv över hela världen och sålde vapen som har resulterat i att många liv har störts.

Samtidigt som Freedom förklarade honom som den mest ökända vapenhandlaren, uppmanade Freedom president Biden att inse det misstag han hade begått. Han fortsatte att kalla börsen för att vara orättvis. “Vi bytte precis en basketspelare mot Viktor Bout, som folk kallar “Dödens köpman”, sa Kanter. “Vi skickade precis tillbaka en terrorist som är ansvarig för tusentals liv och sålt illegala vapen i Afrika, i Asien, och alla vet att han är en av Rysslands mest ökända vapenhandlare.”

Freedom tillade vidare, “Jag skulle inte precis kalla det en rättvis handel. Vi borde inte ge tillbaka en terrorist som faktiskt kan skada Amerika i det långa loppet.”

Han nämnde också att en annan amerikansk medborgare, Paul Whelan, fortfarande är fängslad av ryska myndigheter. Freedom hävdade att Whelan, till skillnad från Brittney Griner, fängslades medan han försökte “skydda” sitt land.

En uppdatering om Brittney Griner

På fredag, president Biden twittrade att Brittney Griner var säkert på väg till USA. Detta krävde firande över WNBA och NBA.

Efter detta rapporterades det att Griner skulle gå igenom flera läkarundersökningar och få all nödvändig hjälp för att komma till rätta igen. I rapporterna stod det också att Griner var “på gott humör” efter att ha träffat och pratat med sin familj.

Varaktigheten av hennes återhämtningstid eller hur länge hon kommer att vara under medicinsk hjälp har dock inte nämnts. Med det sagt uttryckte Griners familj sin tacksamhet via inlägg online.

Vad tyckte du om Enes Kanter Freedoms hållning? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär