Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingEvander Holyfield går tillbaka till sina rötter i Atlanta i "rocky" stil

Evander Holyfield går tillbaka till sina rötter i Atlanta i “rocky” stil

Evander Holyfield glömde aldrig hans mammas ord: ”Sluta för det går inte din väg och du når inte ditt mål. Så sluta inte”, gjorde han aldrig. Hennes tidlösa visdom tog honom så småningom till boxningens höjder. Han har kommit långt bort från sin ödmjuka början. Men “The Real Deal” glömde aldrig var allt började.

I en anrik karriär som inkluderar både amatör- och professionella resor, nöjde sig Holyfield aldrig med något mindre än det bästa. Den enda boxare som blev fyrfaldig mästare i tungviktsdivisionen och vann en obestridd titel i två divisioner är fortfarande aktiv i sporten. Under hans ledning, Zhilei Zhang har gjort vågor och står nu stolt som WBO:s interimistiska titelinnehavare. Tidigt i dag tittade fans och följare på platsen där Evander Holyfield-fenomenet började. Från hans sida visade boxningsstorheten varför han fortfarande är så knivskarp.

Grundad i arv: Evander Holyfield

Genom sitt Instagram-handtag delade “The Real Deal” hur han besökte sitt första boende i Atlanta. Han skrev: “Där allt började. Idag besökte jag mitt första hem i #Atlanta. Många minnen i det här huset. Håll dig uppdaterad! #Retrospektiv av en sann mästare!” Det är lätt att se hur gammalt huset måste ha varit. Det verkar ha renoverats. I vackert grönt och gult ligger den bakom en tegelbelagd trottoar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av EVANDER “REAL DEAL” HOLYFIELD (@evanderholyfield)

Utan tvekan måste residenset ha charmat det myllrande antalet fans. Men det som måste ha fascinerat dem kan vara den lätthet med vilken boxningslegenden bröt in i skuggboxning. Med hyllad kompositör, keyboardist och musikarrangör DiCola vinner‘s War/Fanfare från ‘Rocky IV’ som körde i bakgrunden, Evander Holyfield började med det mest grundläggande: en-två, en-två och krok.

Det var allt som fans kunde ha drömt om och mer! Ett av fansen beskrev det bäst: “Just anledningen till att du blev så stor mästare! Du glömde aldrig dina rötter.”

Evander Holyfield föddes i Atmore, Alabama, den 19 oktober 1962. Den yngsta av nio syskon, han var ganska ung när hans familj flyttade till Georgias huvudstad. De var en familj med ödmjuka medel, ett hushåll med ensamförälder. Hans mamma tog över allt.

När han pratade om henne under en intervju med BBC sa han: “Hon hade utbildning i sjätte klass, men det var tillräckligt bra för mig. Jag hade ingen pappa, men jag hade rätt mamma. Hon kunde ha slutat när som helst, men hon var den riktiga “Real Deal”. Hon brukade säga: ‘Min son, var inte feg; en fegis dör tusen gånger, men en man dör en gång.”

Bländande bana: en ögonblicksbild av en glittrande karriär

Mot slutet av 1984, efter att ha vunnit ett lätt tungviktsbrons vid OS i Los Angeles, blev Evander Holyfield proffsboxare. Två år senare, seger över delat beslut Dwight Muhammad Qawi hämtade honom sin första världstitel, WBA cruiserweight. År 1988 hade han blivit den obestridda mästaren i divisionen och flyttade därefter till tungviktsdivisionen, där han vann och förlorade världstiteln fyra gånger. Det inkluderade det obestridda mästerskapet också.

Med tanke på den era han var i hade fansen förmånen att se honom möta några av de största namnen, som t.ex. Mike Tyson, Riddick Bowe, Ray Mercer, Lennox Lewisoch John Ruiz. Inte för en gångs skull ryckte han till och backade från någon av torget-ups. Som de flesta entusiaster skulle hålla med om är detta den omisskännliga signaturen för en bona fide mästare.

Läs mer: “Vi saknar dig fortfarande i boxning”: Evander Holyfields tacksamhetsmeddelande till fansen för födelsedagsönskningar gör dem nostalgiska

Vem är din favoritmästare i tungvikt från 1990-talet? Vänligen dela dina åsikter med oss ​​i kommentarerna nedan.

Inlägget Evander Holyfield Goes Back to His Roots in Atlanta i ‘Rocky’ Style dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär